• Oedelem
12/03/2018

De “Oedelemse Reisgroep” heeft nog enkele plaatsen vrij voor koppels die mee willen reizen naar de Zugspitz Arena met verblijf te Ehrwald in Oostenrijk van 26 augustus tot 2 september a.s., een 8-daagse bustrip. Het hotel Stern ligt ideaal centraal en aan de startplaats voor wandelingen.

Deze fantastische reis is voor iedereen geschikt, maar richt zich vooral naar senioren, zonder ellenlange wandelingen en mooie bezoeken. De bus First Class maakt met heel wat beenruimte het reizen aangenaam.
Op 1 middagmaal na op de Zugspitze is de totaalprijs 798 € per persoon in dubbel kamer. De bus, hotel in Half Pension, alle verdere middagmalen, boottocht, Zugspitz-tocht, paardenkoets, Schnaps proeven, kabelbaan, bier brouwerij, Schloss Linderhof, klooster Ettal, Stadel-Brau Express, evenals middagmaal op heenreis en middag- en avondmaal op terugreis zijn inbegrepen ! Buiten eigen verteer is er niks meer te betalen.
Het hotel verwent ons telkens met een uitgebreid ontbijt buffet, 3 gangen menu, een salade- en thema buffet. Er is een lift naar de mooie kamers met balkon, douche of bad, minibar , kabel TV, enz. Hotel Stern staat aangeschreven als vriendelijk en behulpzaam, een lekkere keuken en in een mooie omgeving. Opstappen kan in Assebroek, Oedelem, Beernem of parking Drongen langs E40 Beernem - Brussel.

Programma
Op zondag heenreis met koffiestop, middagmaal en tussenstops op weg naar Ehrwald. Maandag tijd voor vrije verkenning in Ehrwald. Na het middagmaal koffie en taart met daarna korte wandeling naar proeverij in een schnaps stokerij.  Nadien nog wat vrij rond kuieren in Ehrwald. Dinsdag bezoek aan kasteel van Lodewijk II (Schloss Linderhof ) nabij Oberammergau. Binnenin is alles marmer en goud, prachtig ! In de namiddag bezoek aan een Benedictiner abdij. Woensdag bezoek in het bergdorp Berwang en met de Stadl-Brau Express tocht naar de Rotlech waterval. Tevens proeven in Oostenrijks hoogst gelegen bierbrouwerij en een heerlijke Brettljause als middagmaal. Donderdag een mooie boottocht van de Heiterwanger See naar de Plansee. Na het middagmaal keren we terug naar Ehrwald en zweven mee met de Ehrwalder Almbahn. In de namiddag vrij rondwandelen doorheen deze mooi gelegen met bergen omgeven alm. Vrijdag gaan we met de Byrische Zugspitzbahn de hoogte in en houden halt op het Zugspitzplattz met restaurant en wandelgelegenheid. Nadien  zweven we hogerop naar de top voor het prachtig Zugspitz uitzicht ! Zaterdag laten we ons voeren doorheen drie Tiroolse dorpen met de paarden en de wagens van het Postkutscherhof. Via de Fernnpas keren we terug hotelwaarts en kunnen nog vlug een terrasje doen en onze valies maken voor terugkeer huiswaarts op zondag.
Interesse? Neem contact op met Sony Van Hulle op 478/29.78.38 of 050/78.15.28 en er
komt vrijblijvend iemand bij u thuis langs. Mailen kan ook op oedelemse.reisgroep@telenet.be

(PDB)