• Eeklo

Provikmo, een arbeidsgeneeskundige dienst van de groep ADMB, nam onlangs zijn intrek in nieuwe lokalen op de campus van het AZ Alma in Eeklo. De nieuwe onderzoekslokalen werden ondergebracht in het voormalige kloostergebouw aan de personeelsparking in de Koning Albertstraat. 'Voordien werkte Provikmo in vergaderzalen op de derde verdieping van het ziekenhuis, maar dat was niet langer houdbaar', vertelt Marc Van Hulle, PR-manager van AZ Alma.

'Het was belangrijk dat Provikmo bij AZ Alma onderdak kreeg', vindt Marc Van Hulle. 'Jaarlijks onderzoekt de dienst 900 personeelsleden van ons ziekenhuis. Die onderzoeken gaan verder dan het strikt medische. Ook werkgerelateerde gezondheidsproblemen bij het personeel proberen de dokters preventief op te sporen. Vaccinaties kunnen hier eveneens toegediend worden. Maar ook andere bedrijven kloppen bij Provikmo aan om hun werknemers medisch te screenen. Het gaat hier over nog eens 700 bijkomende medische onderzoeken van werknemers van andere bedrijven uit de Meetjeslandse regio. Provikmo onderzoekt niet alleen hier de werknemers, hun experts komen ook ter plaatse in de bedrijven zelf kijken om, samen met de werkgever na te gaan of de werkomstandigheden optimaal zijn', legt Marc Van Hulle verder uit.

GROEI
'De regio Meetjesland is voor Provikmo een belangrijke groeiregio', bevestigt ook Geert De Cooman, algemeen directeur van Provikmo. 'Een vast onderzoekskabinet op een centrale plaats zal ervoor zorgen dat de medische onderzoeken vlot en zonder grote verplaatsingen kunnen doorgaan. Provikmo hoort bij de groep ADMB. We staan klaar om de handelaars en de industrie in het Meetjesland een sterke dienstverlening aan te bieden.' De groep ADMB telt 1.100 werknemers, waarvan 500 in de hoofdzetel te Brugge.