• Sint-Laureins
06/11/2022

Wie de jongste dagen of weken op of rond de Sentse sport- en recreatiesite ’t Singelken kwam, kon er niet naast kijken. Kranen en bulldozers kondigden er grootschalige werken aan. De parking aan het sport- en recreatiecomplex Singelken wordt zo’n 1.700 vierkante meter groter. “De werken worden in waterdoorlatende materialen uitgevoerd en moeten tegen eind dit jaar klaar zijn” klinkt het.
De sport- en recreatiesite Singelken in Sint-Laureins is een vaak bezochte plaats. Niet enkel de glasbol lokt heel wat mensen. Velen komen er langs voor het voetbal, om er te padellen, gaan naar de dansschool of het speelplein, lopen er een rondje op de Finse piste of bezoeken er een of ander bedrijf. Wie dus de jongste maanden een parkeerplaatsje zocht in de buurt van het Singelken was er vaak aan voor de moeite.
“Velen vinden vlot de weg naar ’t Singelken” zegt waarnemend burgemeester Claudine Bonamie. “Hierdoor is er vaak een tekort aan parkeerplaatsen. Daarom ontwikkelt de gemeente nu, samen met Veneco, een bijkomende parkeergelegenheid van zowat 1.700 vierkante meter. Na de uitbreiding zullen er dan 72 wagen kunnen parkeren aan de site.”
Duurzaam
Het bedrijventerrein Singelken, waar de parking gesitueerd is, is een duurzame KMO-site. “Bij de aanleg van het nieuwe stuk parking willen we dat doortrekken” klinkt het bij ontwikkelaar Veneco. “Er wordt gewerkt met waterdoorlatende materialen waarbij het regenwater kan infiltreren in de grond en niet wordt afgeleid naar de riolering. Tussen de achterliggende percelen en de landbouwgronden komen groenschermen die bestaan uit haagmassieven en bomen zoals bij de bestaande parking. Tussen de sportvelden en de uitbreiding van de parking wordt een takkenril geplaatst om de biodiversiteit te bevorderen.” Het openbaar verlichtingsnet, met ledlampen, wordt eveneens uitgebreid. Mogelijkheden om laadpalen te plaatsen worden in een later stadium onderzocht. Veneco hoopt de uitbreiding, goed voor een kost van zowat 138.000 euro, eind november te hebben afgewerkt.
(LK)

Foto:
Over enkele weken kunnen minstens 72 wagen parkeren op ’t Singelken. “Een aanzienlijke uitbreiding” zeggen de Sentse bestuurders. (Foto: Emiel Tack)