• Eeklo
10/04/2022

Op verzoek van de plaatselijke N-VA komt op donderdag 21 april hun partijvoorzitter Bart De Wever in Salons Mimosa (August Van Ackerstraat 21) terugblikken op de voorbije politieke gebeurtenissen, met een vooruitblik op de toekomst van de partij. Vragen kunnen gesteld worden.
De uiteenzetting begint om 20 uur en vanaf 19.30 zijn de deuren open. Iedereen is welkom maar vooraf inschrijven op www.n-va/agenda/op-tournee-met-bdw-in-eeklo is noodzakelijk.
De inrichters bereiden zich nu al voor op een overrompeling. Meer dan 520 geïnteresseerden zijn al ingeschreven en de maximale capaciteit van de zaal is ongeveer 850. Parkings in de wijde omtrek zullen ruim volzet zijn. Het blijkt nu al een van de succesvolste politieke initiatieven van de laatste jaren in Eeklo te worden. Een bekend (bevriend) internationaal politicus zou eveneens als toehoorder in de zaal aanwezig zijn, maar de plaatselijke N-VA schepen Danny Plaetinck wou dit bij het ter perse gaan van Taptoe niet bevestigen.
Fan van Julius Caesar
Bart De Wever voorstellen hoeft eigenlijk niet meer. Hij werd in 1970 geboren in Mortsel, in een politiek geëngageerde familie. Vandaag woont hij in Deurne, samen met zijn vrouw en vier kinderen. Hij is volksvertegenwoordiger, sinds 2004 partijvoorzitter van N-VA, en sinds 2013 burgemeester van Antwerpen.
Hij studeerde geschiedenis aan de Ufsia en de KU Leuven. Vandaar zijn liefde voor zowat alles wat met het Oude Rome te maken heeft en hij is een persoonlijke ‘fan’ van Julius Caesar. Zijn Latijnse uitspraken zijn legendarisch, zoals “Nil Volentibus Arduum” (Voor zij die willen, is niets onmogelijk).
Quotes
De aantrekkelijkheid van zijn uiteenzettingen vormen de aantrekkingskracht voor telkens grote massa-opkomsten. Vriend en vijand erkennen zijn ongekende retorische welsprekendheid, zijn historisch inzicht en een helderheid om deze in een minimum aan woorden duidelijk te maken.
De Wever start zijn betoog gewoonlijk met een stevig stuk geschiedenis om aan de aanwezigen uit te leggen waarom identiteit–wie zijn we–vandaag een negatieve bijklank heeft gekregen en net een fundament is om naar de toekomst te kijken. Het geloof in vooruitgang is een drijfveer voor Vlaanderen, dat groot is geworden door ambitieus problemen aan te pakken.
Er wordt ingegaan op vragen als inflatie, energie, kernenergie, stikstof, en,t zeer actueel, de manier waarop we omgaan met Oekraïense oorlogsvluchtelingen.
Wie meer wil weten dan de enkele quotes van hem die in de media geciteerd worden, is dit beslist een unieke kans om een uitgebreider verhaal te horen, én een antwoord op uw eventuele vragen.
Piet De Baets