• Boekhoute

De NV Vlaamse Waterweg wil nog eind maart starten met de heraanleg van de Notelaarsbrug in Boekhoute.

De waterwegbeheerder liet de brug in februari 2015 afbreken omdat er problemen waren met de veiligheid van de brug. De afbraak betekende de start van een vervelende en moeilijke periode van rondrijden voor de landbouwers in de omgeving die veel gebruik maakten van de brug. “De brug lag in een prachtig wandel- en fietsgebied dat deel uitmaakt van het uitgebreide fiets- en wandelnetwerk van Toerisme Meetjesland en is ze tijdens het toeristisch seizoen erg populair” zegt Hubert Staelens, bevoegd voor Toerisme binnen de Asseneedse gemeentegrenzen. “Dat er nu eindelijk werk gemaakt wordt van de heraanleg wordt dan ook als bijzonder goed nieuws onthaald.”
 

Oosterputbrug
De volledig heraanleg van de Baileybrug uit 1948 kost 300.000 euro en start eind maart. De werken aan de brug moeten voor het bouwverlof klaar zijn. Na het bouwverlof wordt dan gestart met de heraanleg van de Oosterputbrug, de tweede brug over het Leopoldskanaal in Boekhoute. Die werken moeten voor september klaar zijn. Na de heraanleg van beide bruggen zal de Oosterputbrug afgesloten worden voor zwaar verkeer. De Notelaarsbrug wordt extra verstevigd en zal wel beschikbaar blijven voor de landbouwers in de buurt.
“We zijn heel blij dat zowel de vele fietsers en wandelaars in onze regio de brug opnieuw zullen kunnen gebruiken. Dat de werken klaar zullen zijn voor het oogstseizoen is misschien zelfs nog beter nieuws voor de vele landbouwers in dit gebied”,  besluit Staelens.

(LK)