• Waarschoot
03/07/2022

Waar vroeger het (nu leegstaand) warenhuis De Spar gevestigd was, in de bocht tegen het station in Waarschoot, opent op donderdag 21 juli een nieuw buffetrestaurant waar zelfbediening “à volonté” de succesformule wordt die al elders in de streek door dezelfde uitbater diverse malen met succes werd uitgetest.
Patrick en Kathleen Van Hoorebeke zijn de vroegere uitbaters van zowel De Koetshoeve als de Dennenbos in Eeklo en laatst nog van ‘t Lembeeks Hof. De drie horecazaken heeft hij telkens vanuit het niets als spraakmakende restaurants op een hoogtepunt achtergelaten om voor zichzelf telkens weer een nieuwe uitdaging aan te gaan.
Ditmaal is Waarschoot aan de beurt, de ambiance-gemeente bij uitstek, waar zeer binnenkort een nieuwe parel wordt aan toegevoegd.

Uitgebreide luxe brunch
Het restaurant zal voorlopig alleen in de weekends (vr/zat/zond) open zijn. Maar ook op feestdagen en af en toe eens voor een evenementsdag tussendoor. Meer hierover in het volgend nummer van Taptoe begin augustus.
De opening valt samen met de nationale feestdag van donderdag 21 juli, zowel op de middag als ‘s avonds.
De succesformule van Patrick en Kathleen lijkt simpel maar wordt nauwelijks nagebootst.
Hun restaurant is speciaal uitgerust voor zelfbediening met een minimum aan personeel.
Zelfs de tapkranen en de Cava staan onbemand ter beschikking van de bezoekers die zich dat met ‘volle teugen’ kunnen laten smaken.
Het ijsgekoeld buffet van 10 meter lang (gevuld met 1 ton ijs !) bevat een waaier van allerlei soorten vis, fijne charcuterie, een assortiment kazen, tapas en nog zoveel meer.
Alles steeds à volonté en altijd vers bereid. En dan zijn de aperitiefhapjes met cava of aperitief maison (ook niet alcoholisch) al achter de rug.
Volgt dan soep, voor de liefhebbers, en het hoofdgerecht.
Daar is de keuze nog groter. Ofwel gaat men naar de grill voor steak, lamskroon, ribbetjes of côte à l’os, maar ook verse zalm en tonijn, ofwel schuif je aan bij de open keuken waar Patrick uw gebakken paling of in de room bereidt. Voor de kinderen zijn er balletjes in de tomatensaus en vol-au-vent. Voor iedereen ook altijd frietjes of kroketjes, recht uit de friteuse.
En de dranken? Zoals gezegd staan er diverse tapkranen klaar met Jupiler, Stella, Hoegaarden, Hoegaarden Rosé en Leffe blond, aangevuld met 3 soorten wijn (wit, rood, rosé), plat en bruis water en cola. Een zelfdraaiende appelsienpers zorgt permanent voor vers fruitsap.
En dan belanden we bij het dessert (voor wie nog kan): koffie of déca met gebak of zelfs Irish Coffee of Italian Coffee, waarom ook niet?
Rest natuurlijk de vraag van 1 miljoen. Hoeveel kost zo’n uitgebreide luxe brunch die ook ’s avonds als buffet wordt aangeboden? Hou u vast: slechts 42 € all-in ! Kinderen 4-12: 20 € en kinderen 0-3 jaar: gratis.
Het zal niemand verwonderen dat de 150 voorradige plaatsen best snel zullen bezet zijn en dus reserveren (zie verder) hoogst aangeraden is.

Luxe ontbijt buffet
Zoals gezegd wordt op zondagochtend van 8 tot 10 uur gestart met een luxe ontbijt in de vorm van een uitgebreid buffet. Ook op feestdagen en nu al zeker ook op maandagochtend 15 augustus. Zelfde scenario als met de brunch: enorm uitgebreid,, alles op en aan en à volonté, maar terug voor een ongelooflijke 20 €. Kinderen 4-12 jaar: 10 € . We geven geen verdere details of eindeloze opsomming van het monster aanbod om onze geliefde lezers geen indigestie op voorhand te bezorgen…
Lees dus niet verder: een assortiment van boterkoeken, glutenvrije broodjes, sandwiches en diverse soorten brood, als beleg keuze uit confituur, hesp, honing, choco, kaas en gekookte eieren, en als drank kiezen uit koffie, thee, fruitsap, chocomelk, yoghurt met muesli, zelfs cava ! Maar nóg meer, het ijsgekoeld buffet van 10 meter lang lappensvol…

Openingsuren
De vrijdag is het restaurant open vanaf 18 uur voor het luxe avondbuffet, de zaterdag voor het luxe middagbuffet (12 u.) en avondbuffet (18 u.) En op zondag voor het uitgebreide ontbijt (8-10 u.), luxe middagbrunch (12-15 u.) en luxe avondbuffet (18-21 u.)
Reserveren: via gsm 0471/25.53.30 of via mail:
info@carte-blanche-buffet.be
Piet De Baets