• Watervliet
14/11/2021

Monique Berndes (43) uit Watervliet schrijft al jaren kinderboeken. “Voor het eerst heb ik nu ook een boekje op rijm gemaakt” zegt de vrouw.
‘Als jij een keertje komt logeren’ noemt het boek, dat ze opdraagt aan haar veel te jong verongelukte schoondochter. “Het verhaal gaat over Emmy” verklapt Monique. “Het meisje belt haar opa en oma en vraagt wat ze samen gaan doen als ze een keertje komt logeren. Uiteindelijk beleven ze de meest waanzinnige avonturen. “Ik heb het creatieve van mijn ouders meegekregen” gaat de vrouw verder. “Mijn vader tekende graag en als kind wilde ik dat ook proberen al lukte dat niet zo best. Ik kon beter verhaaltjes schrijven. Mijn oma voorspelde zelfs dat ik ooit wel eens ‘boekenschrijver’ zou worden.”
Binnenflap
Oma kreeg gelijk en ondertussen staan er al heel wat titels in de boekenkast. “Ik maak steevast verhalen waarin dieren en humor voorkomen” zegt de auteur. “ Dit verhaal heeft iets heel bijzonders. Het staat niet alleen op rijm. Lina, mijn schoondochter, hielp me vaak om de juiste woorden en context te vinden. In mei jongstleden, terwijl we samen aan het boekje werkten, is ze op veel te jonge leeftijd aan de expresweg op weg naar haar werk in Lembeke, om het leven gekomen.” Reden genoeg voor Monique om Lina op de binnenflap een speciaal plekje te geven. Het boek is uitgegeven bij de Vier Windstreken en kost 14.95 euro.
(LK)