• Eeklo
14/04/2017

Op 22 april vanaf 13 uur richt EML (Eeklose Model Luchtvaartclub) een demonstratie telegeleid modelvliegen voor dummies in op het clubterrrein gelegen  Zuidbusakker, Eeklo.

Iedereen  kan ZELF via een initiatievlucht met een modelvliegtuig vliegen, begeleid door een ervaren piloot en een dubbele besturing (in noodsituaties kan die dus de controle overnemen). Er is totaal geen gevaar. Er wordt eerst een korte opleiding gegeven op vliegsimulatoren. In het lokaal staat eveneens een 3D printer in demo waarop modelvliegtuigen, onderdelen of drones kunnen worden uitgeprint. Er zullen demonstraties zijn met modellen uit diverse takken van de modelbouw: vliegtuigen, helikopters en drones. Deelnemers zullen bovendien zelf met een goggle, een soort Virtual Reality bril kunnen meevliegen. De piloot voelt zich als het ware ‘in’ het vliegtuig zitten. 
De (Koninklijke) club is ondertussen meer dan 50 jaar oud, heeft 55 leden en komt samen op het vliegterrein met clublokaal op donderdag, zaterdag en zondag van 14u tot 19u. 
ALLE activiteiten gaan door op het clubterrein. 
Info: alexandervdr@icloud.com(PDB)

Een voorbeeld van een vliegtuig met camera aan boord dat live beelden doorstuurt naar een ‘goggle’  (Virtual Reality bril)