• Meetjesland
19/10/2009

Tijdens het symposium 'Voorbij de beperking' tekenden de 12 Meetjeslandse gemeenten, Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot en Zomergem het charter 'Voorbij de beperking'. Zij willen zich engageren voor een integrale toegankelijkheid.

Met de formele ondertekening van dit charter willen de lokale besturen zich op een tiental relevante beleidsdomeinen engageren om aanpassingen te voorzien. Zo kunnen mensen met een beperking volwaardig deelnemen aan het maatschappelijk leven en krijgen ze maximale ontplooiingskansen. 'Op die manier profileren de Meetjeslandse gemeenten zich als integraal toegankelijke regio, een voorbeeld voor Vlaanderen' zegt Dirk Van Hoye, voorzitter van het Regionaal Welzijnsoverleg Meetjesland. 'Aandacht voor mensen met een beperking is goed voor iedereen: voor ouders met een kinderwagen, ouderen, mensen met een beperking...' zeggen Eddy Herrebout en Kristof Van Zele, gebruikers die meewerkten aan het charter.
Het symposium was een initiatief van CM Midden-Vlaanderen, Streekplatform+ Meetjesland, vzw De Triangel, vzw De Vierklaver, Sociaal Huis en Stad Eeklo, Regionaal Welzijnsoverleg Meetjesland, Vlaams Gebruikersoverleg voor Personen met een Handicap, ACW Gent-Eeklo, Provincie Oost-Vlaanderen (dienst Maatschappelijke Participatie en dienst Sport), Instituut voor verpleegkunde Sint-Vincentius, vzw College O.L.V.-ten-Doorn, Vrije tijd Oranje vzw en Ziekenzorg CM.