• Meetjesland
31/08/2009

Sinds jaar en dag wordt in de laatste week van de vakantieperiode het 'Summercamp' voor jeugdige basketters uit het Meetjesland georganiseerd. Tot vorig jaar was dit een initiatief van Luc Groenvynck, die het als secretaris van BBC Kaprijke in het tussenseizoen voor bekeken hield. Gelukkig vond men nu het duo Ward Goethals-Streven Van De Vyver bereid om de organisatie op zich nemen. Ze bundelden hun krachten in de vzw in oprichting TIP-OFF en die lokte vorige week liefst 130 enthousiastelingen naar vier streeksporthallen..

De deelnemers werden er vergast met specialisatietrainingen zoals looptechniek door Kim D'Haese (BBC Boom), ropeskipping, body pump en spinning (No Limits) en aerobics/buik- en armspieren (Sara Mussche van S-Pression Eeklo).
De bijscholingen zelf werden verzorgd door Anneleen Matthijs, Kimberly De Decker, Kristof De Muynck, Virginie Van Houtte, Marjolein Matthijs, Gregory Trauwaert, Peter Leyre, Stany De Decker, Freek Hulpia, Pieter De Lange, Bart De Keyser, Nico Fortie, Johan Meirlaen, Pieter Eykelberg, Ivan Verborgt, Roel Eyckerman, Franky Van Dixhoorn, Hendrik Tratsaert, Luc Van Vooren, Sergio Degheele, Eric De Brock, Nico Buysse en Lieselot Malfait.
Op de slotdag was er in de stedelijke sporthal te Eeklo een afsluitende vrijworpcompetitie en die werd gewonnen door Nathan De Baedts (BBC Kaprijke) bij de microben, Joey Allary (Valcke Depa) bij de benjamins, Pieter De Pauw (Valcke Depa) bij de miniemen, Rosanne Galle (BBC Kaprijke) bij de meisjes-cadetten en Glenn Allary (Valcke Depa) bij de jongens-miniemen. Iedereen was achteraf enthousiast zodat TIP-OFF, dat iedereen ter afsluiting een nieuwe T-shirt cadeau deed, voor augustus 2010 al een nieuw 'Summercamp' in het vooruitzicht stelt. (Dirk Daelemans)