• Sint-Laureins
13/11/2022

Voor het achtste jaar op rij brengen Natuurpunt en Partners Meetjesland en natuurfotograaf Ludo Goossens uit Sint-Margriete hun Meetjeslandkalender op de markt. “Een beetje natuur aan de muur” zegt de fotograaf. “Dit jaar met handige weetjes in de marge.
Een natuurkalender met handige tips en tricks. Het is het hebbeding dat natuurfotograaf Ludo Goossens dit jaar in de markt zet. “Alle beelden komen dit jaar van heel dichtbij” zegt Ludo. “De meeste beelden tonen de natuur vlak voor de lens.” Ieder jaar opnieuw trachten de mensen achter de natuurkalender uit te pakken met nieuwtjes. “Voor het eerst hebben we zelfs een foto die gemaakt werd met een drone. Enkele maanden geleden kocht ik mij zo’n hebbeding en ging er mee op pad. Het resultaat is adembenemend. We hebben in de maand november een prachtig beeld van het dak van het Keigatbos” gaat Goosens verder.
Gezinskalender
“Vanuit de lucht zien we een grote variatie aan boomsoorten en kleuren. Maar ook de vosjes in mei of de eekhoorn in december doen meerdere harten smelten. We hebben een prachtige regio en die willen we met de kalender in de kijker plaatsen.” De Meetjeslandkalender 2023 kost amper 10 euro. “De helft van deze som gaat rechtstreeks naar Natuurpunt” besluit Goossens. “De opbrengst van de kalender wordt gebruikt voor de aankoop en het toegankelijk maken van de Meetjeslandse natuurgebieden van de organisatie.”
(LK)