• Eeklo
03/09/2018

Met honderdzeventig leden van actieve 50-plussers verwacht je dat ze niet alleen de meest dynamische maar vooral de bekendste beweging van de streek zal zijn. De naam klinkt sommigen allicht wel niet onbekend, maar voor wié of wàt dit in de achtergrond staat veel minder.

Neos is de naam, een netwerk van ondernemende senioren. Ontstaan in de schoot van Unizo en Markant, met een nauwe samenwerking met het CM, is de vereniging vandaag in meer dan 214 gemeenten in Vlaanderen inmiddels uitgegroeid tot 33 000 leden.

Activiteiten plannen
De  bruisende Eeklose afdeling is momenteel al 32 jaar actief en bestaat uit gewezen zelfstandigen, ex-kaderleden, ambtenaren en bedienden. Leeftijd speelt geen rol. De meeste leden zijn niet meer beroepsactief.
Een dynamisch bestuur van 8 leden (foto) steekt voortdurend de koppen bij elkaar om voor hun leden een boeiend en afwisselend programma samen te stellen. Dat varieert over cultuur, daguitstappen, reizen, bedrijfsbezoeken, fietstochten en wandelingen tot toffe ontmoetingen en gezellige (meestal) namiddagen met bekende gastsprekers. Een maandelijkse nieuwsbrief houdt de leden op de hoogte van alle geplande activiteiten. En dat er gescoord wordt bewijst het hoge aantal deelnemers dat telkens vol verwachting en interesse de geplande activiteiten bijwoont.

Bekende Wallonië-expert te gast
De start van het nieuwe seizoen gaat door op donderdag 13 september (14.30 u) in zaal Sparrenhof, Brugsesteenweg 183 te Eeklo. Spreker is Frédéric Deborsu, de bekende tweetalige Waalse journalist die regelmatig door de VRT in nieuwsuitzendingen geraadpleegd wordt.
In een charmant Nederlands animeert hij zijn toehoorders met een vleugje humor en  veel anekdotes over de typische mentaliteit en geschiedenis van Wallonië. Voor geïnteresseerde (nog) niet-leden een aanrader met - als naar gewoonte -  een verwenning met koffie en gebak. De Eeklose club staat immers bekend om zijn ‘Bourgondische’ mentaliteit. De meest succesvolle jaarlijkse topper is niet voor niets de “Week van de Smaak” met o.a. smullen à volonté…
Maar ook naar de driedaagse busreis naar Houffalize (wandelen, eten en bezoeken), gepland van 14 tot /met 16 mei 2019, wordt nu al vol spanning uitgekeken.
Welkom ook op de Neos-stand op de opendeurdag van het Zonneheem (Schietspoelstraat 9, Eeklo)  op vrijdag 21 september voor alle info.
Net op pensioen en goesting naar nieuwe uitdagingen, boeiende uitstappen en veel gezelligheid? Maak dan kennis met de afdeling van Neos, netwerk van ondernemende senioren in Eeklo. Een aan te raden groep mensen van verschillende generaties die hun bagage graag in een plezierig en gezellig milieu van vrienden uitwisselen.
Iedere senior wordt dus hartelijk uitgenodigd op deze eerste activiteit op 13/09 in het Sparrenhof.  Programma: aanvang om 14.30 met koffie en gebak, om 15.00 voorstelling jaarprogramma met power point, om 16.00 gastspreker Frédéric Deborsu.
Kostprijs: 13 euro voor de leden en 15 euro voor niet-leden.  
Vooraf inschrijven verplicht.
Verdere info en inschrijvingen via een der bestuursleden: 0475/38.74.85 (Norbert Van Speybroeck), 0477/91.95.96 (Magda Lammertyn), 0476/89.00.46 (Anita Van Wambeke) of 09/379 86 00 (Greta Bastien).  Of via www.neosvzw.be/eeklo.

Piet De Baets