• Sint-Laureins

Wie kent ze niet? Freek Viane en Pieter Van Hecke. In uitgangsmiddens beter bekend als DJ Aldi en DJ Colruyt. De tuinarchitect en de Balgerhoekse onderwijzer laten regelmatig feestzalen vol lopen met hun optredens. Voorstelling die steevast tot in de puntjes verzorgd zijn. Volgende zaterdag keren ze terug naar waar het allemaal vijf jaar geleden begon: het jeugdhuis Opsenter in Sint-Laureins. Ze spelen er voor de allerlaatste keer en dan Never Again zegt het duo.
Viane en Van Hecke zijn twee rasechte Sentenaren die elkaar al van op de lager school kennen.

'Daar is het eigenlijk al fout gelopen' grapjassen beiden. 'Het muziek draaien en feestjes entertainen kwam een pak later. Het begon allemaal toen we een jaar of negentien waren. In het Sentse jeugdhuis werd destijds een DJ-contest georganiseerd. Omdat we niet echt wisten wat platen draaien eigenlijk was, besloten we om er iets speciaals van te maken. We stelden alles in het teken van bananen en noemden ons optreden dan ook heel toepasselijk bananenfuif. De decoraties, de drankjes, de liedjes die we speelden, alles had met bananen te maken. We hielden er zelfs onze namen aan over. Waar koop je immers bananen? Juist! In een warenhuis. En omdat Aldi en Colruyt eigenlijk wel goed bij elkaar pasten bleef het onze naam. Zonder dat we het verwachtten, wisten we de contest te winnen. Gaandeweg leerden we beter spelen en werden we links en rechts gevraagd. Ons concept sloeg blijkbaar aan. Zo mochten we ooit de 100-dagen-party in Eeklo afsluiten. Voor ons speelde Studio Brussel wat ons meteen een pracht van een stunt opleverde. Peter Van de Veire en Dirk Stoops zaten dus in ons voorprogramma! Stel je voor (lacht). Eigenlijk zaten wij in hún naprogramma, waar we hebben onszelf altijd voorgehouden dat het andersom was ( een brede glimlach om de mond ). ' Toch houdt het duo liever van de kleinere optredens. 'Klopt' gaan beide DJ's verder. 'Spelen op kleinere party's is veel leuker. De aanwezigen luisteren beter naar wat je draait. We hebben steeds getracht iets speciaals van onze optredens te maken. Ze draaiden steevast rond een bepaald thema. Op 31 oktober willen we nog een laatste keer vlammen. Opsenter moet barstens vol zitten.'

FIETSEN
Vanaf november gaan Van Hecke en Viane opnieuw als gewone burgers door het leven. Of dat denken we toch, want als het koppel iets vertelt moet je dit steeds met de nodige zorg benaderen.'We stappen de fiets op en worden wielerterroristen' gniffelen de tuinarchitect en de onderwijzer. 'Ons buikje er af rijden, want het is nodig. Maar eerst nog één keer alles geven en dan Never Again.' Colruyt en Aldi hebben hun optredens steeds zorgvuldig voorbereid. 'We maakten er een punt van alles tot in de puntjes te voorzien' blikken beiden achteruit. 'Voor ons laatste optreden is het niet anders. We hebben een speciale facebook-vriendengroep gemaakt. We hebben zelfs een rasechte promotieclip opgenomen. Die kan je op Youtube terugvinden.' De Never Again Retirementparty vindt plaats op 31 oktober in het jeugdhuis Opsenter in Sint-Laureins. Een kaartje kost 2 euro voor JH-leden. Niet-leden betalen 4 euro. (LK)