• Maldegem
08/08/2021

De bekende groot- en kleinhandel in slaapproducten uit Maldegem zet na 47 jaar zijn activiteit definitief stop. Een grote uitverkoopactie start dit weekend (zie frontpagina).
De firma Vercoflex, vooral bekend omwille van matrassenverkoper, werd in 1974 opgericht als onderdeel van de firma Verco Meubelen, toen toonaangevend in de streek en gespecialiseerd in de verkoop van massief eiken meubelen. De firma behoorde tot een der eerste baanwinkels langs de Koning Leopoldlaan in Maldegem, op de plaats waar zich vandaag elektrozaak Krëfel bevindt.
In 1997 beslisten de zaakvoerders, na vele succesvolle jaren, de meubelverkoop stop te zetten. De firma was ondertussen verhuisd naar het industriepark op het Vliegplein en omgevormd tot de nv Verco Meubelinvest, actief in de vastgoedsector en projectontwikkeling in Vlaanderen. Zij realiseerde onder andere in 1985 de eerste baanwinkels langs de Leopoldlaan in Maldegem, een initiatief dat later, met medewerking van Taptoe, zou leiden tot de creatie van de befaamde begrip “Handelskilometer” in Maldegem. Deze kilometer, ondertussen 4,5 km lang met meer dan 65 gevestigde handelszaken, was destijds een der eerste baanwinkel-boulevards in België.

Reclameslogan
Bij de stopzetting van de meubelverkoop in 1997 werd besloten om enkel nog verder te gaan met de verkoop van slaapartikelen onder de merknaam Vercoflex. Deze activiteit wordt tot op vandaag geleid door een gedreven filiaalleider Patrick Piers, die niet alleen de verkoop maar eveneens de thuisleveringen voor zich neemt.
Tienduizenden klanten hebben ondertussen de weg gevonden naar deze groot- en kleinhandel, super gespecialiseerd in alleen matrassen, lattenbodems, boxsprings, dekbedden en hoofdkussens. Klanten bleven achteraf nog jarenlang genieten van een rustgevende slaap op deze kwaliteitsproducten van Vercoflex, met klemtoon op hoogstaande kwaliteit aan bijzonder betaalbare prijzen. Leveren van een nieuwe matras en gratis meenemen van de oude, heeft jarenlang een succesvolle reclameslogan geweest.

Uitverkoop
Patrick gaat in de eerste helft van 2022, na een lange en vruchtbare loopbaan, genieten van een welverdiend pensioen. Bij gebrek aan opvolgers binnen eigen familie hebben de zaakvoerders dan nu besloten om over te gaan tot volledige stopzetting van de handelsactiviteiten. Graag wensen zij hierbij ook al hun klanten te bedanken voor het vertrouwen dat zij tijdens al deze jaren in hun firma hebben gesteld.
Vanaf deze week vrijdag 13 augustus wordt gestart met de TOTALE UITVERKOOP van de massale voorraad aan matrassen, lattenbodems, boxsprings, dekbedden en hoofdkussens. Al deze producten uit de betere kwaliteitsklassen worden vanaf dan te koop aangeboden tegen super lage liquidatieprijzen. De verkoop gaat door in de bekende magazijnen van Vercoflex, Vliegplein 54, Maldegem, elke vrijdag van 13u30 tot 18u en elke zaterdag van 10u tot 18u en dit tot einde voorraad.
(PDB)