• Maldegem
21/08/2017

Voor de 19de keer op rij sluiten ze in Maldegem de zomervakantie af met het mooie evenement ‘Genieten van Maldegem’. Langs uitgestippelde fiets- en wandelroutes kan je genieten van de mooiste hoekjes van het landelijke Maldegem. Centrale start- en eindplaats is het prachtige Sint-Annapark, waar er van alles te beleven valt voor jong en oud.
“Dit jaar is het concept van ons evenement gewijzigd”, zegt Kristine Moens van het organiserende comité. “Deze keer staat er geen centraal horecadorp in het park. Deelnemers kunnen onderweg zelf bepalen waar ze een stop inlassen. Aan de start ontvangt iedereen een wandel- en fietskaart waarop de verschillende horecasuggesties aangeduid staan.” Deelnemen aan de wandelingen (4,5 – 10 – 14km) en fietstochten (27 – 50 – 69km) kost 3 euro per persoon. Voor die prijs ben je verzekerd, krijg je een routekaart, een versnapering en een aandenken bij het binnenbrengen van je deelnamekaart. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen.
Grote volksbarbecue in het Sint-Annapark
Onder de naam Koffie in ’t Park kan je op zondag 27 augustus in het Sint-Annapark van 14 tot 17 uur tegen de democratische prijs van 5 euro / persoon aanschuiven voor een dessertbuffet. Vanaf 17u zijn er tegen dezelfde prijs ook broodjes met gegrilde ham te verkrijgen. Wie het wat groter ziet, kan vanaf 17u aanschuiven voor een grote volksbarbecue. Voor die barbecue moet wel op voorhand ingeschreven worden. Dit kan via www.maldegem.be/volksbbq of aan het Uitloket in het gemeentehuis. Voor de barbecue betalen volwassenen 15 euro/persoon. Kinderen (tot 12 jaar) smullen mee tegen 7 euro/kind. Voor kinderen staan er maar liefst vier springkastelen opgesteld. Ze kunnen ook terecht in een kinderspeeltuin en kunnen zich laten schminken. Om 16 uur staat er een kindershow met Urkie Purkie op het programma. Sportievelingen kunnen van 13 tot 17 uur dan weer deelnemen aan een recreatief beachvolleybaltornooi. Inschrijven en meer info via bieke.moerman@maldegem.be of 050 72 89 70. Met optredens van Luigi Catalano (14u), The Blik Dooze Band (17u30), The Craft (19u30) en The Amazing Flowers (22u) valt er ook op muzikaal vlak heel wat te beleven.

(Michel Wijne)