• Maldegem
06/11/2022

Vandaag toert heel wat Meetjeslands veldrittalent rond op de wekelijkse cyclocross wedstrijden. Daarom zijn we verheugd deze jonge snaken te mogen verwelkomen in het Sint Annapark op 11 en 13 november 2022.
Vorig jaar organiseerde vzw Cycling 4 Disability voor de eerste maal het ‘Kampioenschap van Vlaanderen voor Aspiranten’ in het Sint Annapark te Maldegem. Een overweldigende succes zowel qua deelnemers, toeschouwers maar ook organisatorisch, waarbij de organisatie met lof werd overladen door Cycling Vlaanderen en ook door heel wat deelnemende renners en ouders. Het lag voor de hand dat de kandidatuur voor editie 2022 terug zou gesteld worden.
Reeds 350 deelnemers
Cycling Vlaanderen was in de wolken met de nieuwe kandidatuur en al snel kwam het tot een overeenkomst om op 11 november het ‘Kampioenschap Van Vlaanderen Aspiranten’ in Maldegem te laten plaats vinden, ook na samenspraak met het gemeentebestuur. De formule blijft ongewijzigd. In de voormiddag strijden de allerjongste telgen (aspiranten) tussen de leeftijd van 8 tot 12 jaar voor de bloemen. Kort na de middag zijn de mensen met een verstandelijke beperking, de G-Sporters aan de beurt.
Later volgen dan de U15 meisjes en U13-U14-U15 jongens. Allen strijden voor de fel begeerde Vlaamse Kampioenentrui. Momenteel zijn reeds een 350 tal veldrijders ingeschreven, dit belooft terug een ongezien spektakel te worden op de selectieve en mooie omloop in het St. Annapark.
Het wordt uitkijken hoe onze Meetjeslandse beloften het er vanaf brengen in de verschillende categorieën. Hierbij een lukrake selectie van foto’s van de talrijke deelnemers.
(PDB)

Foto: Osaer Emiel