• Maldegem
07/06/2019

Op zondag 16 juni is het gezellige centrum van Maldegem het decor voor de braderie. Heel de dag valt er van alles te beleven voor jong en oud. De handelaars zetten hun beste beentje voor en uiteraard zijn er heel wat interessante koopjes te doen.

Vroege vogels kunnen al vanaf 5 uur terecht op de rommelmarkt aan het Stationsplein en in een stukje Nieuwstraat. Meer dan 100 standhouders zijn dit jaar van de partij. Van 8 tot 10 uur vindt er op de markt ook een oldtimertreffen plaats. Om 13.30 uur wordt het officiële startschot gegeven voor Braderie Maldegem 2019. Meer dan 70 handelaars nemen deel en verwennen hun klanten met tal van promoties. Verschillende standhouders krijgen eveneens een plaats om hun waar aan de man te brengen. De horeca zorgt voor gezellige terrasjes en op diverse locaties zijn er optredens van dj’s en andere muzikanten. Het marktplein wordt omgetoverd tot een groot speelterrein voor kinderen. Ze kunnen zich onder meer uitleven op springkastelen en gratis een ritje met een pony maken. Om 15 uur staat op de markt ook een Meet en Greet met ‘PAW – PATROL’ op het programma en om 16 uur komen The Victors overgevlogen. Tijdens de braderie kan je aan en in het gemeentehuis een heuse kunstmarkt en groepstentoonstelling bezoeken. Daarnaast kan je via de ‘Raamtekenroute’ het prachtige werk van tientallen lokale tekentalenten bewonderen.
Vanaf 10 uur ’s morgens kan je in de kunstacademie ook de eindejaarsexpositie met werken van de leerlingen gaan bekijken. Verder gooit dienstencentrum Oud St. Jozef zijn deuren open en vindt er in de bib een boekenverkoop en archeologie-expo plaats.

Leuke braderie-actie bij slagers
Naar aanleiding van de braderie op zondag 16 juni zetten de Slagerijen van Maldegem een mooie actie op touw. Bij slagers Filip Braet, Mario, Bart, Pol en Nicole, Tony en Kathy, Filip en Heidi en Slagerij De Linde kan je nog tot en met de zaterdag voor de braderie stempels verzamelen voor overheerlijke braadworsten. “Klanten krijgen 1 stempel per bezoek. Elke volle kaart van 5 stempels kan op de braderie ingewisseld worden voor een lekkere braadworst met sausje”, zegt slager Mario, die samen met zijn collega’s van 16 tot 18 uur opgesteld zal staan ter hoogte van Spar De Linde.

(Michel Wijne)