• Maldegem

Nog nooit reageerde de Maldegemse middenstand in de centrumstraten zo massaal op een spontane oproep tot eindejaarsactie. Mét resultaat!
Speciaal voor al hun klanten rollen zij eind december hun rode loper uit. Bovendien organiseren de ‘Verenigde Handelaars Maldegem Centrum (moeilijk afgekort tot VHMC)’ dit jaar voor de eerste keer een grootse avondshopping die 4 dagen duurt!
Begin vorige week zakte de  Maldegemse middenstand van het centrum massaal af naar het Sint-Annapark voor een groepsfoto en de voorstelling van hun “Rode loper-project” aan de pers.
Bart De Baets, van café De Gouden Leeuw, samen met Johan Ysebaert en Gino Braete één der initiatiefnemers: ‘We hebben als handelscentrum heel wat variëteit te bieden: horeca, textiel, electro, voeding in de ruimste zin van het woord en heel wat vrije beroepen.’ Onder de naam ‘Verenigde Handelaars Maldegem Centrum’ organiseren ongeveer 160 kleine middenstanders, zelfstandigen en kmo’s nu een eerste activiteit. Ze doen dat in samenspraak met de plaatselijke Unizo, maar beperken zich bewust tot deelnemers uit het centrum. Met 120 enthousiaste leden-deelnemers zijn we wellicht ineens de grootste middenstandsgroep van gans Maldegem”.
“ Wij vragen voorlopig geen lidgeld maar een eenmalige actie-bijdrage en hebben momenteel een (bijna) lege kas,” monkelt Bart. “ Maar we trekken voorlopig ons plan en zien wel voor de toekomst.”
Sinds 9 december kleuren alle voetpaden in Maldegem centrum rood. Deze actie ‘Rode loper’ werd in een vrij korte tijdsspanne uitgewerkt en mag nu al een succes worden genoemd.

AVONDSHOPPING
Ben je nog op zoek naar een leuk geschenk, stijlvolle kledij voor de eindejaarsperiode, of shop je gewoon heel graag? Kom dan zeker eens naar het rood gekleurde centrum van Maldegem.  Ruim 80 handelszaken (vele andere zijn o.m. vrije beroepen) blijven er in de week vóór Kerst (van  maandag 20 tot en met 23 december) uitzonderlijk open tot 20 uur.
‘De avondshopping in ons centrum mag dan voor de Maldegemnaars een première zijn, nieuw is het fenomeen elders niet. Avondopeningen zijn een trend waar meer en meer steden en gemeenten aan meedoen..
Tijdens de ‘Decembershopping’ in Maldegem wordt er een prijzenpakket ter waarde van 24.000 euro verloot. Nog een reden om een gezellig avondje te gaan  shoppen in Maldegem (trekking op 3 januari)
(Michel Wijne)