• Sit-Laureins
10/08/2015

Volgende zondag, 16 augustus, keert de ooit zo befaamde sneukeltocht van de Landelijke Gilden in Bentille keert terug. ‘In een afgeslankte, maar beslist niet minder lekkere culinaire vorm’ vertellen de organisatoren.

Vier afdelingen van de Landelijke Gilden slaan op 16 augustus de handen in elkaar om van wat zij De Sentse Goeste noemen, een succes te maken. ‘We voelden dat er nood aan was een oude traditie opnieuw leven in te blazen’ vertellen de organisatoren binnen de Landelijke Gilden. ‘In het verleden stonden in Sint-Laureins en Bentille grote sneukeltochten op het programma. 1500 en meer deelnemers was toen geen uitzondering. We voelden dat er vraag was naar een nieuw initiatief om de gemeente Sint-Laureins culinair op de kaart te zetten. Met de afdelingen van Sint-Laureins, Sint-Jan-Bentille, Sint-Margriete en Watervliet-Waterland-Oudeman hebben we nu de draad weer opgenomen. Het moet zowat de eerste keer zijn dat de vier afdelingen zo’n evenement samen opzetten.’

4 stops

De tocht loopt over 35 kilometer en heeft vier stopplaatsen. (Lokaties die overal iets met de gemeente te maken hebben’ blikken de organisatoren vooruit. Om de deelnemers wat te verspreiden over het traject, hebben we met de parochiezaal in Sint-Laureins en De Meet in Bentille twee startplaatsen voorzien. Op beide punten kan je vanaf 11 uur tot 13.30 uur vertrekken.’ Het menu blijft voorlopig een groot geheim, maar dat Sentse paling er mee op zal staan hoeft geen betoog. Deelnemen kost 20 euro per persoon. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 15 euro. Inschrijven is noodzakelijk door storting op BE41 7373 1029 0010.