• Eeklo
12/06/2022

Op zaterdag 18 juni, tussen 9 en 12 uur, gaat het laatste Repair Café vóór de zomer door. En, spannend, het is mogelijk dat daarop de 2.000ste reparatie wordt uitgevoerd.
In juli en augstustus komen de herstellers van het Eeklose Repair Café niet samen. Wie iets te herstellen heeft, kleren wil laten aanpassen, een fiets in orde zetten of registeren, kan dit vóór de zomer nog doen op zaterdag 18 juni in Wijkcentrum De Kring.
Sinds het eerste Repair Café op 22 november 2014 zijn er 44 edities geweest waarop er 1.953 voorwerpen door de handen van de herstellers gingen. Per editie worden er een 50- tal voorwerpen aangeboden. Het wordt dus spannend of de 2.000ste reparatie op deze 45ste editie zal uitgevoerd worden. De bezoeker die met het 2.000ste stuk naar het Eeklose Repair Café komt, wordt vergast op een presentje!
In Repair Café Eeklo kijken de herstellers van elektrische apparaten het toestel na, herstellen waar mogelijk, geven advies of zoeken uit of en welk vervangstuk een oplossing kan bieden. De naaiploeg verstelt kleren en textiel: zomen in- of uitleggen, knopen aannaaien, knoopsgaten herstellen, ritsen vervangen, enz. Of herstellen van juwelen: parels rijgen, slotjes vervangen, hangers aan oorbellen zetten … het kan allemaal.
Sinds kort kan je op Repair Café Eeklo eveneens terecht met lederwaren (handtassen, riemen) of met grotere stukken zoals rugzakken. Op elk Repair Café dat plaatsvindt in Wijkcentrum De Kring is er ook fietsherstel en is de politie aanwezig om fietsen te registeren. Voortaan wordt ook bekeken hoe er stukken kunnen nagemaakt worden met 3D print. Alle herstellingen zijn gratis, behalve eventuele wisselstukken. Die zijn niet voorradig. Alle medewerkers van Repair Café Eeklo zetten zich vrijwilliger en gratis in. Wie graag wil meewerken aan Repair Café Eeklo is welkom om het huidige team te versterken. Reparateurs (elektro, algemeen, fietsen, naaiwerk, …) en vrijwilligers voor de algemene werking (onthaal, bar, registratie, …) kunnen zich melden. Ook enthousiaste (amateur) fotografen zijn welkom!
Organisatie en info: www.deverstelling.com. www.facebook.com/RepairCafeEeklo/
Info: 0486 22 00 82, deverstelling@gmail.com
(PDB)