• Eeklo
17/06/2019

Op zaterdag 22 juni vindt het laatste Repair Café voor de zomer plaats in Wijkcentrum De Kring, Zuidmoerstraat 136 in Eeklo. Iedereen kan langskomen met defecte (huishoud)toestellen, kleren en textiel, kransen, (hand)tassen.

Ook de fietsherstellers zullen er zijn en de politie is opnieuw aanwezig om fietsen te registeren. Langskomen enkel voor registratie is mogelijk. De deuren gaan open om 9.30 uur, het laatste stuk wordt aanvaard om 11.45 uur en om 12 uur sluiten we af
Een Repair Café is geen hersteldienst maar een plaats waar vrijwillige reparateurs allerlei materiaal nakijken en (indien mogelijk) herstellen. Na registratie aan het onthaal word je, in volgorde van aankomst en naar gelang het te herstellen voorwerp, doorverwezen naar een reparateur. Er zijn herstellers voor elektrische apparaten en andere toestellen. Zij kijken het toestel na en herstellen waar mogelijk of geven advies. Ook voor kledij, textiel en juwelen en (hand)tassen kan je terecht in Repair Café Eeklo. Zomen in- of uitleggen, knopen aannaaien, knoopsgaten herstellen, ritsen vervangen, parels rijgen en slotjes vervangen, handtassen herstellen ... het kan allemaal. In In juni zijn ook de fietsherstellers aanwezig. Wie weet wat er aan het te herstellen toestel of de fiets mankeert (kapotte stekker, binnenband, remkabel, …), kan dit vervangstuk meebrengen. Weet je dat niet, dan is dat geen probleem, de herstellers zoeken het voor je uit of geven je advies. Alle medewerkers van Repair Café Eeklo zetten zich vrijwilliger en gratis in. Wie graag wil meewerken aan Repair Café Eeklo is welkom om het huidige team te versterken. Reparateurs (elektro, algemeen, fietsen, naaien) en vrijwilligers voor de algemene werking (onthaal, bar, registratie, …) kunnen zich melden. Ook enthousiaste (amateur) fotografen zijn welkom! Repair Café Eeklo wordt georganiseerd door v.z.w. De Verstelling.
Info en contact: deverstelling@gmail.com ; www.facebook.com/RepairCafeEeklo/

(PDB)