• Maldegem

FC Kleit en VK Adegem maakten er op de negende speeldag een heel pittige derby van. Op het einde van de rit leverde dit beide ploegen één puntje op. Adegem had al bij al de betere kansen, maar de 'Blikvanger' bij de roodzwarten was toch Kris Van Landegem. Hij ranselde een strafschop van Bart De Jaegher uit zijn doel. Van Landegem vond dat er meer in zat voor zijn ploeg.

'Vooral in de eerste helft waren we duidelijk de betere ploeg. We hadden de pech dat een vroeg doelpunt van Anhony Annicaert afgekeurd werd wegens buitenspel en dat we na de openingstreffer van Jens Thuys uit een viertal mogelijkheden maar één doelpuntje puurden. Ook na de rust sprongen we slordig om met de kansen. Kleit had een duidelijk veldoverwicht, maar verder dan wat schermutselingen kwam het niet. Dat is de verdienste van een sterk verdedigersduo. Zowel Frederik Rys als Dries Lampo speelden centraal in de verdediging een sterke wedstrijd. Wij hadden via Rik De Lobel, Anthony Annicaert en Niels Crommen loepzuivere kansen.
De Lobel zijn poging ging op de lat, die van Annicaert nipt naast en de kopbal van Crommen was ook maar nipt naast doel. Kleit mocht wel een strafschop nemen. Bart De Jaegher nam die. Ik speelde al met hem bij de jeugd van Donk en ook bij LS Merendree, maar wist niet in welke hoek hij zou trappen. De Jaegher trapte die ook goed, hij zat helemaal in de hoek, maar toch raakte ik nog bij de bal. Zo had ik toch ook mijn deel in het puntje dat we aan de Hoge Branddreef pakten. Voorlopig ben ik trouwens best tevreden met het niveau dat ik haal. Bij die strafschopfase liep Joeri Sabbe ook nog tegen rood aan. Met tien tegen elf kregen we het natuurlijk niet onder de markt, maar veel kansen hebben we niet weggegeven. We staan nu op een gedeelde zevende plaats, maar misschien zat er wel meer in. Tegen gereputeerde ploegen als Aalter, Lochristi en Sleidinge kwamen we sterk voor de dag, terwijl we tegen minder sterke gehelen als De Pinte, Latem, KFCO Gent en Kleit wel puntenverlies leden. Er zat dus echt wel meer in dat die zevende plaats. Volgende week wacht ons tegen het sterke Destelbergen een moet ik een weekje geschorst toekijken. Ik hoop dat mijn vervanger Stijn Mutsaerts me goed weet te vervangen.'