• Bassevelde

Nu de versoepelingen effectief van kracht zijn, krijgen de kermissen en zeker ook de kermismolens opnieuw een plaatsje op de agenda.
Zeker in Bassevelde waar men van 18 tot en met 22 juni kermis viert. Om alles coronaproof te laten verlopen, is er opnieuw een aangepaste kermisopstelling en zal de plaatselijke feestcommissie geen extra activiteiten organiseren. De gemeente voorziet extra terrassen voor de horecazaken en op dinsdag 22 juni organiseert “Sport en Nering Bassevelde” een wielerwedstrijd.
Het dorpsplein is gedurende heel de periode verkeersvrij. Voor de horecazaken worden extra terrassen voorzien. Van vrijdag tot en met maandag is het dorp, tussen Assenedestraat en Kerkstraat, afgesloten voor doorgaand verkeer tijdens de openingsuren van de kermisattracties.
Op dinsdag richt Sport en Nering Bassevelde een wielerwedstrijd in voor elite zonder contract, volgens de regels van de Koninklijke Wielerbond. Er zullen maximaal 100 renners deelnemen. Gedurende de wedstrijd geldt er van 13.00 uur tot 20.00 uur een parkeerverbod langs de omloop. De koerst passeert Dorp, Assenedestraat, Haantjen, Hendekensstraat en Oude Boekhoutestraat. De wielerwedstrijd start om 17.00 uur. Tot 20.00 uur geldt er eenrichtingsverkeer in de rijrichting van de wielrenners.(LK)