• Assenede

Vorige week werden de 10 kandidaten voor deze glamoureuze titel bekendgemaakt. In november vroegen de organisatoren om een man, vrouw, jongere of groep te nomineren die zich in 2010 verdienstelijk maakte voor Oosteeklo. Heel wat namen liepen binnen.

Voor de eerste keer zullen de Oosteeklonaars per e-mail kunnen stemmen op de Oosteeklonaar waavan zij vinden dat die in 2010 het meest voor hun dorp heeft betekend. Hier volgen de 10 kandidaten: 1.Het Bewonersplatform: voor hun belangeloze inzet om Oosteeklo aan te kaarten bij het gemeentebestuur en het opstarten van projecten zoals de opening van de trage wegen, zwerfvuilactie...2. Marie-Thérèse Bruggeman en haar man Arsène Reyniers: voor hun enorme inzet voor de 'Meetjes' van de serviceflats Den Aster voor wie ze dag en nacht beschikbaar zijn. 3. Carnavalsvereniging 'De Carnavalvirkens': Jeroen Van Vlaenderen, Stijn Van de Veire en Yves De Rycke en hun partner zijn de drijvende krachten achter het opnieuw aanzwengelen van het Oosteeklose carnaval. 4. De gemachtigde opzichters van Vrije Basisschool De Kameleon zijn een groep vrijwilligers die enkel bij een beperkt aantal Oosteeklonaren bekend zijn. 5. Maarten Lippens verdient de titel van Oosteeklonaar van het jaar omwille voor zijn volgehouden inzet van de voorbije jaren voor de lokale gemeenschap van Oosteeklo. 6. Antoine Van den Bossche is al 30 jaar bestuurslid en actief lid van wielertoeristenclub De Eikelvrienden. 7. André Van de Voorde: omdat een Oosteeklonaar van het jaar niet altijd iemand hoeft te zijn die grootse dingen doet. André is groots in kleine dingen, iemand die als stille kracht voor verschillende initiatieven inspringt. 8. Luc Van Haute, is er een meer sprekende Oosteeklose 'kop' dan de zijne? Hét profiel van de echte Oosteeklonaar: altijd goedlachs, nooit verlegen om een grapje en organisator van het gezellige en originele accordeonfestival 'op den gladdigen durpel'. 9. Marnix en Brigitte Van Vooren voor hun belangeloze inzet voor gezinnen in Polen en bij ons. 10. Bert Wauters slaagde erin om de IronMan van Zürich tot een goed einde te brengen.
Stemmen kan door te mailen naar verkiezingoosteeklo@gmail.com of met de stembrief die u vindt op pagina 4 van Oosteeklo Vandaag. Vergeet niet uw gegevens correct in te vullen! (MW)