• Lotenhulle
16/10/2017

De KWB van Lotenhulle-Poeke organiseert tijdens het weekend van 21 en 22 oktober voor de 50ste keer een kunst- en hobbytentoonstelling in het gemeentelijk ontmoetingscentrum.

Op het Guldensporenplein kan men er dan terecht voor de meest uiteenlopende hobby’s en handwerken.
Het was in 1967 dat een aantal bestuursleden van de KWB op het idee kwamen om te starten met een hobbytentoonstelling gedurende het weekend van de oktoberkermis.
Er werd in 1967 heel kleinschalig gestart in het zaaltje van het toenmalige klooster en groeide al snel uit tot een vaste waarde bij de kermisactiviteiten.
In het begin waren er vooral verzamelingen zoals postzegels, sigarenbandjes, rouwkaartjes, enz. Toen Lotenhulle eind van de jaren tachtig een nieuwe feestzaal kreeg werd al snel uitgeweken naar de nieuwe locatie met mogelijkheid voor meer exposanten.
In de loop der jaren kreeg het evenement zo’n bekendheid dat vele geïnteresseerden soms al een jaar op voorhand hun plaats reserveerden.  
Dit jaar opnieuw komen zo’n 40 exposanten naar Lotenhulle met een grote verscheidenheid aan kunst- en hobbywerken: schilderijen, pentekeningen, keramiek, zelfgemaakte poppen en beren, houtsnijwerk, enz. Dit jaar zullen verschillende hobbywerkers live aan het werk te zien zijn en kinderen zullen zich kunnen laten schminken.
Op zaterdag 21/10 open van 16 tot 20.30 uur. Op zondag 22 oktober doorlopend geopend van 10 tot 18 uur. Gratis toegang. Info: 051/68.92.70

(PDB)