• Aalter
10/09/2018

Op vrijdag 21 september van 14 tot 19 uur en op zaterdag 22 september van 9 tot 12 uur organiseert Meat&More in Aalter onder de naam ‘Word jij ons vers talent?’ ‘Jobdagen’. Tijdens een rondleiding kan je kennismaken met de productie- en distributie-afdeling. Wie dat wenst kan meteen een eerste kennismakend gesprek met de HR-afdeling aanvragen.

Al sinds 1990 scheert Meat&More hoge toppen in de voedingssector. Dankzij een centrale aanpak en een efficiënte werkwijze weet het dynamische bedrijf zich elke keer opnieuw te onderscheiden. Ook het feit dat ze bij Meat&More heel veel aandacht hebben voor de menselijke kant van de job draagt bij tot hun succesverhaal. “Wij hebben echt een passie voor talentontwikkeling”, zegt verantwoordelijke Mens & Organisatie Mieke Ally enthousiast. “Zelf begon ik hier in 1997.
Na 13 jaar aan de slag geweest te zijn als IT-verantwoordelijke stapte ik in 2010 over naar de functie Mens & Organisatie. Daarvoor was ik eigenlijk ook al de rechterhand van mijn broer (zaakvoerder Geert Ally) op het vlak van personeelsbeleid. We vullen elkaar heel goed aan. Hij is de pure ondernemer en ik leg me toe op de menselijke kant van de organisatie. Beide elementen samen vormen volgens mij de basis van ons succes.”

Opleidingscultuur
Bij Meat&More beseffen ze heel goed dat menselijk kapitaal het belangrijkste is voor een bedrijf. “Eigenlijk ontstond mijn passie voor de menselijke kant van de zaak al op heel jonge leeftijd. Toen ik een jaar of 7 was, zag ik dat sommige kinderen, die zich evenveel inzetten als anderen, toch niet slaagden. Vaak bleven hun sterke kanten onderbelicht, waardoor ze het minder goed deden. Dat is me altijd bijgebleven”, zegt Mieke Ally. “Ook in mijn eerste job viel het me op dat mensen vaak niet op de juiste plaats in het bedrijf zaten. Het ergste vond ik dat dergelijk dingen vaak niet bespreekbaar waren. Zo pakken we het bij Meat&More dus niet aan. Wij zorgen er altijd voor dat het juiste vlees in de juiste kuip zit. Wij zijn ons ervan bewust dat iedereen talenten heeft.” Bij Meat&More werken ze met kleine teams van 10 à 15 personen. Zodat er steeds een goed contact is tussen de chef en zijn teamleden. Gezond verstand en empathie zijn daarbij heel belangrijk. Ook in opleiding wordt er heel veel geïnvesteerd. “Een bediende die bij ons aan de slag gaat, komt van bij het begin in contact met alle afdelingen. Zo heeft de medewerker in kwestie na drie maanden een heel goed zicht op het reilen en zeilen binnen onze organisatie”, aldus Mieke. “Om onze opleidingscultuur steeds verder uit te bouwen, rollen we momenteel een gecentraliseerd rekruterings- en selectieteam uit. Alles bij elkaar zijn er binnen onze organisatie 130 verschillende functies gedefinieerd.”

Uitdagende opportuniteiten
Het verhaal van Meat&More begint in 1990. In dat jaar start Geert Ally de onderneming Buurtslagers op. Zijn kantoortje bevond zich toen op de markt in Aalter en hij huurde een productieruimte. Van bij het begin gaan de zaken heel goed en het duurt niet lang vooraleer uitbreiding zich opdringt. In 2003 verhuist Geert Ally zijn bedrijf naar de huidige stek in de Groendreef en in 2014 verandert hij de firmanaam in Meat&More. Door het grote succes van zijn 175 Buurtslagers-winkels en bijna 25 Bon’Ap-zaken (maaltijdwinkels met ambachtelijke Buurtslagers-slagerij, waar je in meer dan 50 % van de gevallen ook ter plaatse wat kan consumeren) heeft Meat&More  in zijn unieke shop-in-shopwinkels en op de hoofdzetel in Aalter dan ook heel wat interessante vacatures. “Zowel voor onze IT-afdeling, productieplanning, winkelpunten als administratieve diensten zijn we op zoek naar interessante kandidaten met passie”, klinkt het op de personeelsafdeling. Taptoe sprak met enkele gedreven medewerkers van Meat&More en liet hen aan het woord.

“Bij Buurtslagers krijg je de kans om op te klimmen”
“Ook zonder specifiek slagersdiploma krijg je bij Buurtslagers de kans om op te klimmen”, zegt filiaalverantwoordelijke Eline Swankaert, die momenteel 7 jaar bij Buurtslagers aan de slag is. “Na 5 jaar als verkoopmedewerker kreeg ik de kans om een tweejarige opleiding te volgen tot filiaalverantwoordelijke. Voor vaktechnische zaken werd ik van bij het begin sterk ondersteund door de districtsmanager. Daarnaast kreeg ik bij het coachen van mijn team ook steun van de afdeling Personeelsontwikkeling.”

“De leuke sfeer tijdens mijn vakantiejob deed me solliciteren voor een vast contract”
“Ik begon mijn carrière als jobstudent bij Bon’Ap, een van de twee winkelformules van Meat&More. Via de personeelsverantwoordelijke versierde ik een stageplek op de afdeling Expansie. Daar kreeg ik de kans om intensief aan een energiestudie te werken”, zegt medewerker Expansie Dylan Ryckaert, die na zijn studies bleef plakken en op de hoofdzetel in Aalter verantwoordelijk is voor alles wat met de infrastructuur te maken heeft. “Persoonlijk vond ik het heel aangenaam dat je hier ook als schoolverlater het vertrouwen krijgt om dingen zelfstandig aan te pakken. Mijn job is ontzettend afwisselend: van optimalisatie van onze koelinstallaties tot pure praktische ondersteuning”, besluit Dylan Ryckaert enthousiast.

(Michel Wijne)