• Meetjesland

De vijftiende editie van de 'Superprestigeloop' lokte, ondanks heel wat concurrentie in de regio, toch meer dan driehonderd atleten naar Sint-Laureins. De loop over 14 km groeide bij de mannen uit tot een genietbare tweestrijd die uiteindelijk in het voordeel van Jeroen Buysse verliep. Deze duatleet uit Eeklo, twee weken terug nog zilver op het B.K., finishte na 50'41' uiteindelijk met negen seconden voorsprong op Lieven Van Heule terwijl topfavoriet Henk De Brauwer (Knesselare) bijna één minuut moest toestaan.

Nico Ros, Alain Mijnsberghe, Marc Van De Steene, Dirk Van Hyfte, Peter Everaert, Frans De Causmaecker en Peter Franck maakten hier de top tien rond. Bij de vrouwen stond geen maat op het meesterschap van Mieke De Wilde, die een voorsprong van liefst vijf minuten op Erna Leyre uitbouwde. Nicole De Wilde, Tineke Haers en Greta Ingels volgden hier op korte afstand.
In de loop over 9,3 km mocht Matti Buysse na iets meer dan een halfuur het zegegebaar maken. Marc Van Den Driessche kwam 23 tellen later over de eindstreep op korte afstand gevolgd door het quintet Eddy Bonne, Bavo Sierens, Peter Van Belleghem, Danny Versluys en Reggie Blondeel. In deze categorie toonde Ilse Van Daele zich de snelste vrouw voor de neus van wielrenster Kathy Ingels enNatalja Duquesne en in de springloop over vijf kilometer mochten Niels De Brauwer en Jolien Van Hoorenbeke op het hoogste schavotje plaatsnemen. (DiD)