• Eeklo
29/06/2015

Op donderdag 25 juni kwam Jean-Marie Pfaff op visite in WZC Avondzegen in de Moeie te Eeklo. De voetbalvedette deed dat in het kader van (een late) Vaderdag. Hij vertelde aan de oudjes wat zijn overleden vader voor hem had betekend. Zoals we van hem gewoon zijn, nam sympathieke Jean-Marie daarna ruimschoots de tijd om een praatje te maken met de oudjes.

Voor diegenen die meenden dat Jean-Marie Pfaff enkel bekend werd door de serie ‘De Pfaffs’ werden de beelden uit de voetbalcarrière van deze sportheld nog eens op groot scherm vertoond. Na afloop waren de aanwezigen des te meer overtuigd: Jean-Marie was de allerbeste.

BELLEFLEUR

In de marge van het bezoek raakte ook bekend dat op de site van WZC Avondzegen veertig nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen in één van de vijftig nieuw gerealiseerde assistentiewoningen. De woningen kregen de naam ‘Residentie Bellefleur’, verwijzend naar de ‘Dubbele Bellefleur’, één van de oude appelrassen die aangeplant werden in het natuurgebied achter Avondzegen. (Ives Boone)