• Eeklo

Er was heel wat volk op het Eeklose stadhuis zondagmorgen voor de 100ste ridderslag van de Orde van de Herbakker. Deze keer was het de beurt aan Jan De Boever en Bernadette Vandercammen die Eeklo met de Media en N9 in het rock en popciruit op de kaart zetten.
Schepen van Toerisme Ann Van den Driessche: 'Het is vandaag al de 100ste ridderslag. De ridders in de Orde van de Herbakker zijn ambassadeurs van Eeklo en van gans het Meetjesland. Jan en Bernadette zijn een duo dat jarenlang heeft samengewerkt. Ze hebben samen de tandem voortgeduwd. Ik wens hen heel veel plezier met hun ridderslag!'

Ridder Paul Van De Woestijne: 'Het overzicht van de prestaties van Jan De Boever en Bernadette Vandercammen is indrukwekkend. Met de Media en N9 hebben ze Eeklo in het rock en popcircuit op de kaart gezet. En dan heb ik het nog niet gehad over de talrijke publicaties van Jan, de ondergrondse tijdschriftjes en small mags die hij in de loop der jaren uitgaf. De uitgave van De Eerste Vlaamse Gouden Rockgids in 1982, waarvan er 1000 exemplaren werden verkocht en die Lunatique toen wat financiële ademruimte gaf en in 1984 de vertaling van de Harmony Illustrated Rock Encyclopedia, die jammer genoeg nooit werd uitgegeven.
'Nog indrukwekkender is de lijst van artiesten en groepen die in de voorbije 30 jaar in de Lunatique, Media en N9 hebben opgetreden, en het aantal georganiseerde cursussen, een belangrijke pijler van hun werking. Daarbij mogen we niet vergeten dat Driewerf Hoera een kleine KMO is die aan negen mensen werk verschaft en dat tientallen vrijwilligers er in de loop van de jaren aan de slag zijn geweest.' Jan De Boever, had u dit verwacht?
'Ik ben helemaal aangeslagen. Ik had dit nooit verwacht. De Eeklose VVV komt je het dan vragen. Ik heb het uiteraard geaccepteerd. Het is een teken van erkenning van de verenigingen waarvoor we staan.' Bernadette Vandercammen: 'Ik vind dit heel leuk en ik ben ook blij, want er zijn nog niet veel vrouwen opgenomen in de Orde van de Eeklose Herbakker!'(MW)