• Lembeke

De Lembeekse horecazone werd na maanden van herstructureringswerken feestelijk geopend in tuin van het Bardelaeremuseum. Het Kaprijkse gemeentebestuur trakteerde de buurtbewoners met een glaasje bubbels en een bakje frieten.

“Meteen willen we de vernieuwde zone, samen met jullie, feestelijk openen” vertelde burgemeester Pieter Claeys. “Het dossier werd door het vorige gemeentebestuur opgestart en is nu afgewerkt, op enkele details na. De beplanting, wat verlichting en de nodige bewegwijzering ontbreken nog. Met dit kleine feestje willen we meteen ook onze tweede buurtbabbel inluiden. Dit zijn momenten waar we op een informele manier graag met jullie praten over alles wat in een buurt leeft. Profiteer ervan nu je de kans hebt.” 
Menigeen toonde zich tevreden met de uitgevoerde werken. “Het is hier best wel properder geworden” vertelde een man. “De toegang naar de bossen is ook een veel mooier.” Anderen stelden zich wel vragen over de snelheid waarmee sommigen zich door de horecazone verplaatsen.  De hele ingreep kostte zo’n 840.000 euro.(LK)

FOTO:
De buurt keuvelde ronduit bij een glaasje bubbels en een bakje friet (Foto©Emiel Tack)