• Maldegem

Op 1 oktober gaat vanaf 9u. in het stadspark van Maldegem een groot paardenevenement door voor het goede doel.


Aangespannen paarden met mooie antieke koetsen en vierspannen zullen proeven rijden (14 u). Daarnaast: show van minipaardjes (10-16u), ritjes voor kinderen op pony’s (10-16 u), aperitiefconcert (11.15u) door de fanfare van Adegem, jachthoornblazers (doorlopend) en om 13u30 optreden van Dirk, de paardenmens, met zijn 2 prachtige witte lipizzaners. (om 16u15 nog eens). Kunst met paarden ten top! Toegang is overal gratis.
De koetsen vertrekken doorlopend  voor een wandeling door de streek  om dan enkele uren later terug in het Sint-Annapark te verschijnen. In een tent is er catering voorzien met pastabuffet, BBQ, pannenkoekenbak en champagne-, dreupel- en koffiebar. Toegang tot het park is gratis. Bezoekers kunnen inschrijven voor het pastabuffet of de BBQ via info@eyehopefoundation.org. (15€ pp voor BBQ, pasta aan 5€).
Het goede doel-verhaal begint in november 2015, toen bij de toen 6-jarige Victor, kleinzoon van dr. Marianne Van De Kerckhove en dr. Ludo Vanden Bussche,  het syndroom van Wolfram werd vastgesteld. 1 op 500.000, zo groot is de kans dat je het hebt.... “Victor heeft ondertussen diabetes type 1 en is slechtziend. De meeste patiënten ontwikkelen naast blindheid ook nog gehoorverlies, evenwichtsstoornissen en hun levensverwachting wordt drastisch gereduceerd”, zegt Marianne. “Wereldwijd  zoeken wetenschappers naar een behandeling  voor deze ziekte. Het onderzoek staat reeds ver maar er is extra geld nodig voor meer onderzoek.  De familie richtte hiervoor de ‘Eye hope foundation’ op”.

(PDB)