• Lievegem
03/07/2022

Gemeente Lievegem wil de voormalige buurtwinkel ‘MIKI’ in de Dreef te Zomergem aankopen om de gronden gelegen achter het parochiaal Centrum ‘t Schaapstuk ook vanuit de Dreef bereikbaar te maken.
Achter het ’t Schaapstuk in de Hofbouwstraat is de gemeente eigenaar van zowat 3.000 m2 onbebouwde gronden gelegen in woongebied. Deze gronden zijn alleen bereikbaar via de Hofbouwstraat. Op die manier wil de gemeente een ruimte creëren die heel wat mogelijkheden biedt voor het dorpscentrum. De uiteindelijke invulling gebeurt in overleg met de inwoners van het dorp.
Door het gemeentelijk terrein achter het Schaapstuk te verbinden met het terrein ‘MIKI’ (954 m2), creëert Lievegem een ruimte van 4.000 m² die vanuit de Dreef rechtstreeks bereikbaar wordt. Een unieke opportuniteit voor het centrum met bijkomende parkeerplaatsen. Het college sloot een principiële overeenkomst tot aankoop af met de verkoper voor de prijs van 398.000 euro. De definitieve aankoop zal op 14 september 2022 aan de gemeenteraad ter goedkeuring worden voorgelegd.
(PDB)