• Sint-Laureins
19/12/2011

Franki Van de Moere uit Watervliet wordt de eerste man op de Samenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. Tom Lacres, de man die voor zes jaar nog de kop trok, staat nu achteraan de lijst en komt op als lijstduwer.

‘Na de verbluffend goede resultaten bij de vorige verkiezingen was het even wikken en wegen wie op plaats één zou staan, en wie de lijst zou duwen’ verklapt Samen-voorman Tom Lacres. ‘Uiteindelijk is de kogel door de kerk geraakt. Franki Van de Moere, zaakvoerder van betonwerken NV Van de Moere uit Watervliet wist zijn bedrijf zodanig te organiseren dat hij vanaf 2013 full-time ter beschikking kan staan van de Sentse politiek. Met de steun van het voltallig Samen-bestuur is daarom besloten om hem als lijsttrekker uit te spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012.’ Franki Van de Moere is de zoon van voormalig gemeenteraads- en provincieraadslid Marcel Van de Moere. Hij was, na Sents burgemeester Annick Willems (CD&V) de enige kandidaat die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen van 2006 maar dan 1.000 stemmen haalde.

Van de Moere zal een duo-campagne voeren met Tom Lacres, het andere Samen-boegbeeld. Omdat er wettelijk geen man mag staan op de tweede plaats van de lijst ( als de lijsttrekker een man is red ) is Lacres unaniem aangeduid als lijstduwer. ‘We gaan voor een vooruitgang van onze partij’ zegt het duo. ‘Zes jaar van positieve oppositie voeren willen we graag omzetten in een overwinning bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen. Het zou ons de kans geven om met verstand van zaken het beleid van Sint-Laureins permanent weer op het juiste pad te brengen.’ Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was het verschil tussen CD&V en Samen bijzonder klein. Samen haalde toen 47,96 procent van de stemmen binnen, CD&V scoorde 52,04 procent en mocht, na het Van Braekel-tijdperk verder regeren. Met deze cijfers in het achterhoofd lijkt de kiesstrijd in Sint-Laureins bijzonder spannend te gaan worden.  (LK)