• Waarschoot

Op zaterdag 20 september brengt vtbKultuur i.s.m. de Gezinsbond een muzikale film over het leven en de muziek van de Amerikaanse zanger/pianist Fats Domino, gepresenteerd door orkestleider Bobby Setter.

Fats Domino was tussen 1955 en 1960  een van de pioniers van de rock and roll-muziek en een absolute topvedette in de hitparades met elf tophits en in totaal meer dan 5 miljoen verkochte platen..
Het dansorkest van Bobby Setter raakte vooral bekend als voorprogramma in een drietal Europese tournees met Fats Domino tijdens de jaren 1970. De twee raakten bevriend. Bobby Setter maakte met de Koninklijke filmclub OVAKI vzw een muzikale langspeelfilm over het leven van zijn legendarische vriend, met exclusieve privébeelden en opnames die in New Orleans bij Fats thuis zijn opgenomen. De film brengt een boeiend en aangrijpend verhaal met veel muziek, humor en emotie en is een perfecte weergave van de jarenlange vriendschap tussen Fats Domino en
Bobby Setter. Begin de jaren 2018 is de film nog bijgewerkt met de meest recente beelden in verband met het overlijden en het indrukwekkend eerbetoon aan Fats Domino dat hiermee gepaard ging.
Aanvang om 19u30 in het Cultureel Centrum, Nieuwstraat, 8, Waarschoot.
Inkom: 7 euro en 5 euro voor leden van de inrichtende verenigingen.

(PDB)