• Zomergem
23/09/2019
Op zondag 6 oktober, gaat in en rond de Sint Martinuskerk de jaarlijkse Festivaldag van de St.Martinusgilde door met een schitterend programma! Het voormiddagprogramma vangt aan om 10.30u met een Concertmis van Dvorak opgeluisterd door het Gents Madrigaalkoor onder leiding van Johan Duyck. Na de mis rond 11.30u verspreidt het koor (60 zangers) zich in de 3 cafés rond de Markt en kunnen klanten bij een heerlijk drankje genieten van  oude en nieuwe volksliederen. 
De avond start om 19 u. met als kort voorprogramma “Clarina Quartet”, een klarinetkwartet waarin de plaatselijke ‘Severing Sierens’, een professionele muzikante uit Zomergem meespeelt. Zij zullen een programma spelen dat aanleunt bij dat van de hoofdact van Ô-celli namelijk “Dances”, dat onmiddellijk na het voorprogramma aanvangt.
Van alle muziekinstrumenten is het de klank van de cello die het nauwst verwant is aan die van de menselijke stem. Al sinds haar ontstaan in de 16de eeuw spreekt de soepele en ronde klank van het instrument tot de verbeelding. En wat klinkt nog mooier dan één cello? Acht cello’s! Het Belgische kamermuziekensemble Ô-Celli bestaat uit acht cellisten, die stuk voor stuk in Europese toporkesten spelen. In ‘Dances’ bundelen de musici hun krachten met slechts één doel voor ogen: jou aan het dansen krijgen. Van Weense walsen van Johann Strauss, over Russische balletten van Pjotr Tchaikovsky, tot Argentijnse tango’s van Astor Piazolla: tijdens dit opzwepend concert wordt stilzitten gegarandeerd een uitdaging!
Na het concert kan je gezellig napraten tijdens de gratis receptie die zal doorgaan in de raadzaal van het mooie neo-traditionele Zomergemse gemeentehuis. Concertmis en aperitiefconcert zijn gratis.  Avondconcert 15€ in voorverkoop,17€ aan de kassa.
Reservatie kaarten : seghers.tony@skynet.be  Tel. 09/372.78.13 of ludwinevandevoorde@telenet.be Tel. 0486/20.26.48.  Storten op rek BE45 890 994 071 589 met vermelding festival Zomergem (PDB)
 
Foto: De 4 leden van het Clariña Quartet komen uit België, Portugal en Spanje. Severine Sierens uit Zomergem is tweede van rechts.