• Eeklo

KFC Eeklo behaalde een 1-3-overwinning op het veld van rode lantaarn KWIK Eine. De roodwitgroenen kwamen dankzij hun derde zege op rij samen met Appelterre aan kop van het klassement, maar blijven met beide voetjes op de grond. 'We kenden een heel goede seizoensstart, maar voorlopig wordt er nog niet te veel over de periodetitel gepraat. Elke wedstrijd moet gespeeld worden', aldus Sam Van Moorhem.

De wedstrijd was amper op gang gefloten toen de thuisploeg de score opende. 'De trainer had ons gewaarschuwd voor zijn ex-ploeg, maar we waren nog niet voldoende georganiseerd,' aldus Eeklo-flankspeler Sam Van Moorhem. De Fécé was even van slag, maar klom met een doelpunt van Joan Avoki op gelijke hoogte. Kjell De Cock kwam twee maal dicht bij de 1-2, maar het was diezelfde Avoki die de Fécé met zijn tweede treffer van de dag op voorsprong bracht. Na de rust nam de thuisploeg het initiatief, maar stuitte daarbij op een sterk keepende Bjorn Van Avermaet en de deklat. Het was uiteindelijk Sam Van Moorhem die tien minuten voor affluiten de 1-3-eindstand vastlegde. 'Ik denk dat mijn doelpunt op het juiste moment viel. Eine probeerde in de tweede helft nog op gelijke hoogte te komen, maar kreeg zo het deksel op de neus. Ik speelde zelf niet mijn beste wedstrijd, maar collectief zat het opnieuw goed. We lieten ons soms te veel meeslepen in het voetbal van Eine en speelden te weinig over de grond, maar legden bij momenten goed voetbal op de mat. Bovendien is onze vechtlust ook ontzettend groot.'
De Fécé heeft nu na zeven wedstrijden zestien punten verzameld en staat aan de leiding van het klassement. 'Aan de vooravond van het seizoen werden er veel vraagtekens geplaatst bij onze ploeg. Criticasters vermoedden dat deze groep een onsamenhangend geheel zou vormen, maar we zijn erg goed aan het seizoen begonnen. Ik denk dat er heel wat talent in deze groep schuilt en ook onze jonge leeftijd lijkt me een pluspunt. We zijn bovendien gesteund door een sterke supportersaanhang', zo zegt de 21-jarige Van Moorhem.
Zaterdag neemt de Fécé het met Grembergen opnieuw op tegen een ploeg uit de kelder van het klassement. 'Grembergen is voor ons een relatief onbekende ploeg, maar we beseffen wel dat in deze reeks iedereen van iedereen kan winnen of verliezen.' Aftrap aan de Zandvleuge op zaterdag 17 oktober om 20 uur voor de partij tegen Grembergen.