• Sleidinge
  • Lovendegem
13/05/2016

In het weekend van 22 mei gaat op het Eeksken (grens Lovendegem-Sleidinge) terug de traditionele kermis door. Dit jaar staat op het rijk gevuld programma (zie affiche hierbij) iets nieuws: een ‘Kapellekeswandeltocht’.

De zes kilometer lange tocht leidt langs enkele nog bestaande en verdwenen kapelletjes. Het parcours is gedeeltelijk autovrij zodat de tocht ook geschikt is voor gezinnen met kinderen. Er is aangepaste animatie onderweg op de zes stopplaatsen. Tussendoor krijg je nog enkele drankjes aangeboden. Om iedereen alert te houden is er ook een kleine zoektocht aan de wandeling verbonden.

De Kapellekestocht gaat door op zaterdagavond 21 mei 2016. Wie vooraf inschrijft betaalt € 3, bij inschrijving op de dag zelf wordt dat € 5 (kinderen tot 12 j € 2 of € 4). De deelnemers kunnen vertrekken aan de kermistent tussen 18 en 20 uur en komen terug rond 21 uur. Daarna is er ruim gelegenheid om bij te praten in de feesttent.

Inschrijvingen voor 20 mei  bij Lieve Van Daele (0486/83 79 35) of bij Marc Van Wiemeersch en café  ‘t Eeksken.    (PDB)