• Eeklo
08/06/2010

Manon Bouchier (17) uit de Eeklose Sportlaan zit in de finale van Miss Coast Belgium 2010. In het begin was deze verkiezing enkel gericht op de kustregio. Maar nu kunnen er meisjes deelnemen uit gans België. Manon Bouchier haalde eerder al de halve finale van Miss Benelux.
'De verkiezing waaraan ik nu deelneem bestaat al een tijdje. Toevallig vertelde mijn nicht, Nanou Smekens uit Gent, me over het bestaan van deze verkiezing. Ik nam dan een kijkje op de site van Miss Coast en zo heb ik me dan ingeschreven. Bovendien zat ik onmiddellijk in de halve finale.' Momenteel volgt Manon Bouchier een opleiding voor kapster en nagelstyliste. 'Ik zou graag 2 jaar ergens werken om dan op zelfstandige basis een kapsalon en nagelstudio te beginnen.'


Voor Manon wordt het een avontuurlijke zomer. 'Tijdens de maanden juli en augustus moeten we deelnemen aan een kusttoer en alle deelneemsters gaan samen 1 week naar Turkije. Daar zullen we een boottocht maken, maar we zullen ook heel wat leren over fotoshoots en choreografieën. En we zullen tijd hebben om te gaan winkelen.' (lacht) In totaal nemen er 19 meisjes deel aan Miss Coast Belgium. Manon Bouchier hoopt op een plaats in de top 5. 'Echt stil staan bij het resultaat heb ik nog niet gedaan. Er zitten veel sterke kandidates bij. En eigenlijk heb ik er nog geen flauw idee van hoe het allemaal zal aflopen.' De finale van Miss Coast Belgium 2010 vindt op 11 september plaats in het casino van Oostende. Meer informatie vindt u op www.misscoast.be.(MW)

Manon Bouchier uit Eeklo wil hoog eindigen in de finale van Miss Coast Belgium 2010.(fotoMW)