• Eeklo
26/12/2016

Zetelfabrikant BE.ST (Eeklo) pakt uit met nooit geziene eindejaarsstunt:

Pieter Van de Voorde en Mario Van de Walle, de jonge zaakvoerders  van zetelfabriek BE.ST uit de Zeelaan in Eeklo, pakken vanaf dinsdag 3 januari (terug open na Kerstverlof), tot en met 31 januari 2017 uit met een zelden geziene stunt: in hun eentje verloten ze een Toyota Aygo (t.w.v. 12.500 euro) onder de kopers van een salon met een minimumwaarde van 2.500 euro ! 

Uw kans om een auto te winnen was met andere woorden nog nooit zo groot! De winnaar van de auto wordt kort na 31 januari tijdens een receptie bekend gemaakt in aanwezigheid van een deurwaarder!
Daarom: als u toch van plan was om een salon te kopen, doe dat dan NU en bij BE.ST, want u krijgt er misschien een auto bovenop!

300 jaar ervaring en vakmanschap

Sinds Pieter Van de Voorde en Mario Van de Walle in 2006 zetelfabriek BE.ST overnamen, vielen ze meteen op door hun toch wel aparte aanpak: BE.ST heeft geen duur ingerichte toonzalen, geen verkopers in maatpak, geen dure reclamefolders of -boeken.
Neen, BE.ST toont de collectie op de plaats waar ze tot stand komt: in de fabriek in de Eeklose Zeelaan (baan Eeklo-Maldegem), tussen de zaag-, naai- en schaafmachines. De klanten, die er op weekdagen langskomen, kunnen er met eigen ogen zelf vaststellen met welk vakmanschap salons hier vervaardigd worden en hoeveel zorg er aan elk model besteed wordt. Tegelijk wordt ook duidelijk dat men hier héél flexibel is, want de klanten kunnen er hun salon samen puzzelen zoals ze dat zelf wensen, perfect uitgetekend op hun maat. Een salon à la carte, zeg maar…
Met hun acht medewerkers (samen goed voor drie eeuwen ervaring!) zijn Pieter en Mario één van de laatste Eeklose bedrijven die nog effectief meubels produceren en dat kunnen bezoekers met eigen ogen vaststellen.
Pieter Van de Voorde: “Wie hier op bezoek komt, kan probleemloos het productieproces op de voet volgen: de snijdsters controleren de kwaliteit van het uit Italië geïmporteerde leder en versnijden de huiden vervolgens volgens patroon. Die stukken worden door de stiksters aan elkaar gezet. Ondertussen worden de houten karkassen gemonteerd en klaargezet, waarna de garnierders de uiteindelijke zetels op ambachtelijke wijze kunnen stofferen. Ook het vullen van de kussens gebeurt in ons atelier en evenzeer op traditionele wijze. “

 

Een salon als bouwpakket

Pieter en Mario zijn terecht trots op hun zetelfabriek en op hun aanpak. Ze willen dat dan ook aan een zo ruim mogelijk publiek laten weten. Ze oogsten telkens veel succes, want de stielmannen van BE.ST zorgen telkens weer voor fraaie modellen. Ook in de toonzaal aan de Zeelaan staan doorlopend een vijftiental toon-modellen, maar, zoals u hierboven al kon lezen:’ the sky is the limit’, of: alles is op maat mogelijk en bespreekbaar. Er zijn natuurlijk standaard modellen, zowel modern als klassiek, zowel leder als stof. Maar er zijn 1001 aanpassingen en wijzigingen mogelijk. Wil je een iets hogere zetel, geen probleem. Hou je van brede armleuningen of metalen pootjes, van groen leder of beige stof, van harde kussens of net kussens waarin je zalig wegdroomt: bij BE.ST is dit allemaal mogelijk.
 “Niet passen staat niet in ons woordenboek”, zegt Pieter Van de Voorde. “Het is haast gelijk een bouwpakket, we zijn er rap een paar uurkes mee bezig… En het leuke is: je merkt het niet aan onze prijs, omdat we rechtstreeks van fabrikant naar consument leveren, zonder tussenpersonen en zonder chique toonzalen.”
Trouwens, wie nog niet aan een nieuw salon toe is, maar het oude wil laten herstofferen of heropvullen, is hier evenzeer aan het juiste adres. Zij komen uw salon of favoriete zetel ophalen en brengen hem enkele dagen later als nieuw terug thuis.

 

Een auto te winnen

BE.ST maakt er een erezaak van om zoveel mogelijk met Belgische producten te werken. Enkel het leder wordt uit Italië ingevoerd omdat daar de meeste leerlooierijen zich bevinden. Voor de rest: niks dan Belgisch topmateriaal. Het schuimrubber van de kussens bijvoorbeeld komt van Comfort Bultex.  De kussens vangen het lichaam soepel op, zijn veerkrachtig en stevig, en nemen, ook na jaren intensief gebruik, steeds weer hun oorspronkelijke vorm aan.”

Voor de auto, die ze bij BE.ST verloten pakken ze uit met een stevige Japanner: de Toyota Aygo, met een cataloguswaarde van 12.500 euro. Om die auto te winnen, moet je eigenlijk weinig moeite doen en zo’n grote winstkans als nu heeft u nog nooit gehad: als u tussen 3 januari en 31 januari een salon koopt bij BE.ST met een minimumwaarde van 2.500 euro, dan mag u een deelnemingsformulier voor de wedstrijd invullen. U krijgt tevens een uitnodiging voor de trekking van de wagen na 31 januari, onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. Eenmaal de winnaar bekend zullen uiteraard de kurken knallen.
Voor alle duidelijkheid, en eerlijk is eerlijk: de winnaar moet wel de BTW (21%) op de wagen zelf betalen. Ook hier geen katten in zakken.

Gebruik uw eindejaarspremie dus nuttig en kom eens langs bij de enige nog resterende meubelfabriek van het Meetjesland. U moet wel een beetje zoeken om de zetelfabriek BE.ST te vinden: komende vanuit Eeklo moet je in de Zeelaan, net voorbij Opel Meetjesland, links een smalle oprit oprijden tot helemaal achteraan, 100 meter diep. (Komende uit Maldegem bevindt dit smal baantje zich rechts vóór Opel). Daar achteraan, op nummer 21b, is een ruime parking aanwezig en kun je elke dag, ook op zondag, (maar niet op maandag), zonder afspraak van 14 tot 18 uur terecht in de fabriekstoonzaal (09-378.49.86). Surf gerust ook eens naar de hippe site: www.zetelfabriek.be om de BE.ST-troeven te leren kennen..

Piet De Baets