• Evergem/Sleidinge
07/05/2018

Op weg naar hun buitenverblijf in Salou (Spanje), waar ze de rest van de familie voor een korte vakantie zouden vervoegen, zijn de bekende Sleidingenaar Dirk Van Holderbeke uit de Weegse (wegen- en terraswerken) en zijn schoonzoon Mücahit met volle snelheid frontaal gebotst op een spookrijder.

Alle betrokkenen kwamen er schier ongeschonden uit. Maar het heeft geen haar gescheeld of er waren 3 doden gevallen. Beide voertuigen zijn perte totale. Het gebeurde vorige maand rond vier uur in de nacht op de Franse autostrade rond Clermont-Ferrand op 500 km van de Spaanse grens. Dirk had net het stuur van zijn schoonzoon overgenomen en reed niets vermoedend op de pikdonkere en onverlichte autostrade aan 120 km per uur. Plots kwam een spookrijder met volle lichten aan vermoedelijk dezelfde hoge snelheid recht op Dirks ‘Dodge Nitro Jeep’ af. In een fractie van een seconde trok Dirk zijn wagen nog naar links en dit normaal verkeerde manoeuvre heeft allicht beide inzittende hun leven gered. De tegenligger had last minute ook wat naar links afgeweken en raakte de sterke SUV van Dirk vol in de achterdeur van de passagierskant. De Dodge vloog van de vangrail van de snelweg naar de andere kant, ging onderwijl vijf-zesmaal over kop, gleed nog 300 meter verder op zijn dak en kwam tot stilstand op de pechstrook.

Toen Dirk (57) en Mücahit (30) even bekomen waren, beseften ze dat ze met de veiligheidsriem nog omgord ondersteboven in hun wagen hingen. Acht brandweerwagens, 3 politiewagens en 2 ambulances waren zeer snel ter plaatse en brachten alle betrokkenen naar de dichtstbijzijnde kliniek. Daar werd bij de Sleidingenaar een gebarsten nekwervel vastgesteld. Schoonzoon mankeerde wonder boven wonder niets. De spookrijder bleek een jonge man van 22 jaar, was duidelijk dronken en kloeg van een whiplash in de nek. Beide Belgen namen nog midden in de nacht contact op met de familie in Spanje om hen gerust te stellen. De bijstandsverzekering zorgde verder voor hun vervoer per vliegtuig en taxi naar hun eindbestemming Salou. Daar bleven ze nog een veertiental dagen, vooral om te bekomen.

(PDB)