• Damme
21/10/2019

Het podium van de Cultuurfabriek wordt op 2 en 3 november gevuld met de bijzondere voorstelling van en door Dammenaars.

De muzikale artistieke (inclusief theatervoorstelling) over het leven van de familie Vermicelli in 1973 wordt gebracht door het Dagcentrum Oranje, Oxfam Wereldwinkel en een groep enthousiaste Dammenaars. Het Cultuurplatform Speling coördineerde de samenwerking onder te noemer Krachttoer. Het stadsbestuur sprong mee op de kar. De voorstelling wordt gecombineerd met een interactieve expo.
De voorstelling wordt gebracht door een ploeg van 60 acteurs en medewerkers. De repetities en de decorbouw zijn volop bezig.
Binnen het project wordt ook interactieve expositie rond de Jaren ’70 opgezet. Daarom wordt een oproep gelanceerd naar de Dammenaars om een souvenir, een attribuut of een herinnering uit de jaren ’70 te bezorgen aan Oxfam Wereldwinkel. De expo zal al deze objecten samenbrengen. De tentoonstelling wordt vanaf 28 oktober opgebouwd in de Cultuurfabriek. De expo blijft staan tot 5 november. De voorstellingen van Wijland vinden plaats op zaterdag 2 november 2019 om 20 uur en op zondag 3 november 2019 om 15 uur in de Cultuurfabriek. Tickets kosten 12 euro (9 euro voor -25j en groepen) en zijn verkrijgbaar via www.damme.be/webshop of aan de UiTbalie, Stationsstraat 22, Sijsele, T. 050/28.84.55. De expo is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de Cultuurfabriek.

(PDB)