• Aardenburg

BRIDGEN, wat is dat, hoe gaat dit in zijn werk?

De Aardenburgse Bridge Club “De Kaaipoort” bestaat sinds 2007. Met 75 leden is het een kleine club waar sociale contacten en gezelligheid een voorname plaats innemen. In onze club ook een tiental leden afkomstig uit he Meetjesland.

Dit aantal zouden wij graag willen verhogen. Vanaf september/oktober a.s. starten we weer een nieuw bridgejaar en geven we – bij voldoende belangstelling – een beginnerscursus bridge, welke bestaat uit 12 lessen van elk ongeveer 2 uur. De all-in kosten hiervan bedragen slechts 50 euro. Duidelijk, voor iedereen te begrijpen want met geduld en gewoon regelmatig te spelen zal je zien dat ook jij het kan!
Zin gekregen of gewoon belangstellend? Geef je op met een belletje aan Kurt en Ingeborg Monbaliu (Gsm 0475/65.50.42. Email: k-i.monbaliu@skynet.be).
 

Gemakkelijk te leren.
Sommige mensen weten nog niet goed wat bridge eigenlijk is.
Bridgen bestaat al 150 jaar in de oudste publicaties. Bridgen is niet alleen een amusant kaartspel zoals klaverjassen, wiezen, hartenjagen,  jokeren, enz.  maar tegelijk ook een beetje (denk)sport.                                                                           
Tegenwoordig wordt bridge in alle lagen van de samenleving gespeeld en zit een bankdirecteur aan tafel met een automonteur of een docent geschiedenis met een voormalige bakker of slager. Bridgen is vooral ook een sociale sport, je krijgt er gegarandeerd vele vrienden/dinnen bij.
Ondanks de wereldwijde omvang van de sport en internationale successen is er in de media jammer genoeg weinig aandacht voor bridge. Toch kent dit kaartspel in Nederland en België duizenden bridgeclubs die wekelijks wedstrijden organiseren.
Altijd is er de vraag: is het moeilijk? Antwoord: niet moeilijker dan koken. Met een paar eenvoudige basisregels kun je al snel bridgen. Eigenlijk is het simpel: samen met je partner probeer je het van tevoren afgesproken aantal slagen te halen. En de tegenpartij probeert dat te verhinderen.
 

Basisrondgang
Tijdens een informatiebijeenkomst maken we een ontdekkingstocht door de bridgesport en de materialen die daarbij gebruikt worden. Uit ervaring blijkt dat door deze praktische benadering iedereen al snel de belangrijke facetten van het spel bridge begrijpt. In ieder geval is de sfeer altijd gezellig en gemoedelijk.

(Piet De Baets)