• Maldegem
22/08/2021

Op het Europees Kampioenschap voor landenteams jumping in het Portugese Vilamoura pakte de Belgische delegatie maar liefst drie keer goud, zowel bij de categorie children (12-14 jaar), de juniors (15-18 jaar) als de Young riders (18-21 jaar).
Nooit eerder gebeurd is in de geschiedenis van de paardensport. Liefst 19 landen namen deel en de Belgen hielden toplanden als Italië en het Verenigd Koninkrijk achter hen.
Tussen het 5-koppige team in de jongste categorie zaten de 13-jarigen Esteé Bomeré uit Knesselare, en de even jonge Maldegemnaar Brent De Schrijver (13). Zijn pa en ma (moeder Annemie Campe geeft ook les) hebben een paardenfokkerij en de liefde voor paarden kreeg hij met de paplepel mee. Voor de reeks ‘children’ stonden de hindernissen op 1m30, vooral Brent had die hoogte nog maar een paar keer gereden. Het weekend vóór het EK won hij in het Duitse Wipperfürth nog het internationaal jeugdconcours met zijn jonge zevenjarige merrie Oraline Van Prinseveld. Her is nu volop uitkijken naar het Belgisch Kampioenschap in Lier in november a.s.
De drie Europese titels bij de jeugd doen vermoeden dat er opvolging is voor de senioren, die op dit moment ook Europees kampioen zijn in de discipline. Reden genoeg om verder hoge verwachtingen te koesteren na de medailles op de Olympische Spelen in Tokio. Meer dan twintig paarden daar waren geboren in België.
(PDB)