• Sint-Jan-Eremo
02/06/2017

De afgelopen weken waren werklui van de Sentse technische dienst druk in de weer bij het sportcentrum Boerekreek met de bouw van een overdekte picknickplaats, annex vogelkijkhut.

Het bouwwerk werd afgelopen week in aanwezigheid van Oost-Vlaams gedeputeerde Hilde Bruggeman feestelijk in gebruik genomen.
“Met het plaatsen van een overdekte picknickplaats werkt de gemeente Sint-Laureins samen me de toeristische raad gestaag verder aan de uitbouw van haar toeristische troeven” vertelde schepen van Toerisme Robert Soberon in zijn feestspeech. “De picknickplaats kan ook dienst doen als een soort vogelkijkhut. Deze rustplaats is de derde in zijn soort binnen onze gemeentegrenzen. In Sint-Laureins hebben we twee van dergelijke rustplaatsen. Eentje staat er aan Moershoofdebrug en is gekend als het Boerenparlement.  Een tweede soortgelijke ontmoetingsplaats staat op de wijk De Comer. Daar spreekt met over het Ratenkot. Beide hebben ze heel wat succes. Bij deze picknickplaats kunnen de mensen gezellig wat keuvelen en ondertussen genieten van het prachtige uitzicht rond de Boerekreek. Binnenin zijn enkele foto’s terug te vinden van natuurfotograaf Ludo Goossens.” Oost-Vlaams gedeputeerd Hilde Bruggeman was voor de gelegenheid komen aansluiten bij de plechtigheden. “Deze overdekte picknickplaats biedt absoluut een meerwaarde aan ons sportcentrum” bevestigde de gedeputeerde. “Het is dan ook niet meer dan normaal dat we als provincie graag aan deze realisatie meewerkten.”(LK)