• Sint-Laureins / Adegem
13/11/2017

De organisatoren van de Survivalrun Meetjesland staan weer op scherp. Volgende zondag, 19 november, staat de drieëntwintigste editie van een loodzware sportmiddag op het programma. De organisatoren verwachten niet enkel 700 deelnemers, zij mikken eveneens op ruim vijfhonderd kijklustigen.

‘Survivalrun is een avontuurlijke buitensport waarbij atleten een uitgelint parcours door velden, bossen en grachten afleggen, terwijl ze tussendoor een hele rits hindernissen moeten overwinnen’ licht Carlos Bonamie, voorzitter toe. ‘Het zijn vooral touwhindernissen die de sporters op hun weg tegenkomen. Maar ook andere proeven zoals boomstamlopen en -hakken, boogschieten en kajakken komen aan bod. De lengte van een survivalrun varieert, afhankelijk van de reeks, tussen de 7 en 25 kilometer.’

Roger De Vlaeminck
De Survivalrun op en rond het Schipdonkkanaal kent een internationaal deelnemersveld. Naast Belgen en Nederlanders komen ook Britten, Duitsers, Hongaren en zelfs een Rus aan de start.  De wedstrijden worden om 10 uur op gang geschoten door Roger De Vlaeminck. Start en finishlijn zijn getrokken ter hoogte van de feesttent van Ter Moere langs de Moerwege in Adegem. Het spektakel is gratis bij te wonen.

(LK)