• Sint-Jan-in-Eremo
27/11/2022

Wie voortaan aan het kruispunt van de Sint-Jansstraat en de Bentillestraat komt in Sint-Jan-in-Eremo, heeft meer zicht op het aankomende verkeer vanuit Watervliet. Een betonblok op één van de parkeerplaatsen zorgt voor soelaas.
De komst van het obstakel liet meer dan drie jaar op zich wachten en was het onderwerp van meer dan één discussie op Sentse gemeenteraden. Oppositieraadslid Johan Francque bond meer dan drie jaar geleden de kat de bel aan toen hij opperde dat de zichtbaarheid op het kruispunt, door geparkeerde wagens, onvoldoende was. Wie vanuit de Sint-Jansstraat kwam en richting Watervliet keek, zag weinig of geen verkeer naderen wanneer er wagens geparkeerd stonden. Francque kreeg destijds gelijk in de raad. Burgemeester Van de Moere beloofde de zaak op te lossen.

Dreigementen
Een belofte die echter meer dan drie jaar later niet ingelost was. Francque kreeg het op zijn heupen en zetten 36 maanden later zijn vraag opnieuw op de agenda. Weer beloofde het gemeentebestuur beterschap, en weer bleef het dode letter. Een derde poging volgde waarbij Francque harder op het gaspedaal ging staan en dreigde met acties. “Ik maak een dossier op en als er over zes maanden geen beterschap is, stuur ik dit naar iedereen die er een kopie van wil hebben” zei de man waarmee hij de hogere overheden en de nationale pers, zelfs de nationale pers, bedoelde. Sinds afgelopen week werd de tweede parkeerplaats (de eerste is er een voor chauffeurs met een beperking ) onbruikbaar gemaakt met een betonblok. “Ik ben heel tevreden met deze tijdelijke oplossing” geeft Francque graag mee. “Nu zie je aankomend verkeer ten minste naderen. Afwachten hoe het verder evolueert.
(LK)