• sluis
21/08/2022

De Belfort Oldtimerrit Sluis is een traditie die jaarlijks op de laatste zondag van augustus plaatsvindt. Voor 2022 is dat op zondag 28 augustus.
Terug kunnen liefhebbers van oude auto’s zich verheugen op tal van prachtige ‘oudjes’ o.a. Jaguar, Mercedes, Triumph, Morgan, MG, Citroën, VW, Austin-Healey, Lagonda, Porsche.
Vanaf 9.00 uur verzamelen de oldtimers zich op de Groote Markt in Sluis, rond 10.30 uur vertrekt de stoet voor eerst een rondje door het centrum waarna ze de polders inrijden voor een rondrit door de Zwinstreek. Om circa 16.30 uur rijden de “oudjes” opnieuw een rondje door het centrum van Sluis. Daarna zijn ze te bezichtigen op de parking van R. de Lindhoeve.   
Sluis staat bekend als een gezellig vestingstadje waar de winkels, horeca, musea en attracties 7 op 7 geopend zijn, ook op zondag. Bij een wandeling over de vesting van Sluis kom je de oude stadspoorten tegen en kan je een kijkje nemen in de Molen van Sluis. Vergeet zeker niet het Belfort van Sluis met een interactief museum waar je de rijke geschiedenis van Sluis ontdekt. En voor wie geen hoogtevrees heeft, kan de belforttoren beklommen worden met een prachtig vergezicht over het vestingplaatsje en de Zwinstreek.
(PDB)