• Kaprijke
28/08/2022

Water. Het was het thema van de tweede fotowedstrijd waarmee de gemeente Kaprijke de gemeente in het straatbeeld wou brengen. “Net als vorig jaar werden vier sprekende beelden uitgekozen” zegt cultuurschepen Frederik Versluys. “De foto’s zijn te zien op vier plaatsen in onze gemeente.”
“We kregen een vijftigtal beelden binnen van net geen twintig fotografen. Iets meer dan vorig jaar. Het is een prachtige reeks beelden geworden waaruit een onafhankelijke jury vier winnende beelden gekozen heeft.” Net als bij de vorige jaargang verschijnen deze in het straatbeeld. “Ze blijven er een jaar hangen” vervolgt Versluys. “De winnende foto’s van vorig jaar gaan we nu bewaren en worden later, samen met de winnaars van deze en de komende wedstrijden, ergens op een drukke plaats in onze gemeente publiek gemaakt. Waar is nog niet helemaal uitgemaakt.”
De winnaars van de editie 2021 zijn Simonne Versmesse, Jacqueline Everaert, Johan Du Pré en Karline Notteboom. Alle werken krijgen een prachtig plekje. Eentje in de Voorstraat, een tweede in de Vrombautstraat, een in de Eeklostraat bij de kruising met de Heihoekse Kerkwegel en één bij standbeeld van Omer en Lima langs de fietssnelweg. Hoogtes, laagtes en mensen worden de thema’s van de volgende edities.
(LK)

De winnaars en organisatoren verzameld rond het werk van Karline Notteboom. (Foto: Emiel Tack)