• Ronsele/Zomergem
21/10/2019

Op zondag 27 oktober organiseert Almacon om 11u in de Sint-Gangulfuskerk te Ronsele een Aperitiefconcert met blaaskwintet Venturi.

Almacon is een kleine Zomergemse vereniging die tot doel heeft enerzijds aan jonge, getalenteerde mensen een podium te geven en anderzijds klassieke muziek naar het publiek te brengen.
In het verleden organiseerde Almacon reeds talrijke concerten met bands en kwartetten uit diverse landen (Venezuela, Litouwen, Hongarije) en The International Clarinets van bij ons. In april 2020 is Almacon medeorganisator van het Arte Amanti Festival in Lievegem.
Het Blaaskwintet Venturi specialiseert zich in Belgische creaties en herontdekkingen
 eerst in de beschutte kring van het Gentse conservatorium, later op de grotere podia. Zij speelden onder meer voor het Festival van Vlaanderen en de Cultuurmarkt van Vlaanderen.
Lid van het kwintet is onder meer Severine Sierens uit Zomergem. Severine is Buffet Crampon artieste en dirigente van de Harmonie Concordia uit Waarschoot en de ‘Koninklijke Fanfare Willen is Kunnen’ uit Wippelgem.

Op het programma:
Tweede kwintet voor blazers (Arth. Meulemans), De eenzame herder (L. Mortelmans), Kleine kammermusik für fünf bläser (P.Hindemith),  Three shanties (M. Arnold), Tango (R.Decancq), Second waltz (Dmitri Shostakovich), The pink panther (H. Mancini) en The silent film (Peter Leroy).
Na het concert wordt een gratis aperitief aangeboden aan het aanwezige publiek.
Toegangsprijs: 12 € - kinderen beneden 12 jaar: gratis
Betalen aan inkom kerk of overschrijven op rek. BE59 8909 9411 3726 van Almacon.
Reservaties en inlichtingen: Tennislaan 32, Lievegem. E-mail sierens.vanloo@gmail.com
Tel. 09/372.67.45 of 0494/98.09.79

(PDB)