• Sint-Laureins
24/04/2022

Tijdens de gemeenteraad van 15 oktober vorig jaar ontving Annick Willems al de titel van ereburgemeester van de gemeente Sint-Laureins. Corona zorgde er echter voor dat ze nooit officieel gevierd werd. Nu het weer kan, werd dit euvel weggewerkt.
“Je werd geboren in de Hellepolder in Watervliet” vertelde waarnemend burgemeester Claudine Bonamie tijdens een korte plechtigheid in het Sentse Huis van de Vrije Tijd. “Op school verliep alles vlot en in de rand van je studies raakte je verslingerd aan de politiek. In dat milieu waren vrouwen toen, in de tachtiger jaren, eerder uitzondering dan regel en regelmatig moest je opboksen tegen gevestigde waarden.” Willems doorliep in haar carrière alle stadia van de Sentse politiek. “Je was OCMW-raadslid en -voorzitter” ging Bonamie verder. “Gemeenteraadslid, schepen, voorzitter van de gemeenteraad en vooral burgemeester. De eerste vrouwelijke burgemeester zelfs van Sint-Laureins. Je schopte het ook tot provincieraadslid en fractieleider voor CD&V in het provinciale halfrond.”
Annick Willems volgde begin 2007 haar partijgenoot Jozef Van Braekel op als burgemeester. Ze bleef het tot de verkiezingen van 2012.
In het middelbaar volgde Willems wiskunde-wetenschappen aan het Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn instituut. Daarna studeerde ze aan de universiteit van Gent licentiaat psychologische en pedagogische wetenschappen. Sinds september 2014 gaat Willems door het leven als succesvol algemeen directeur van het College Onze Lieve Vrouw ten Doorn in Eeklo.
(LK)